Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
SCENA
Maja Posavec, Detour

Prije novogodišnjih Prljavaca, u Šibeniku će ipak biti dobre muzike

Maja Posavec, Detour

Doznali smo tko sve nastupa u sklopu programa ‘Budi u Šibeniku 2016’ u razdoblju od 11. prosinca do 3. siječnja.

Maja Posavec, Detour

Maja Posavec, Detour

Adventski sajam u Šibeniku se, nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja, ove godine vraća proširen na sva tri gradska đardina. “Advent u Šibeniku” se lani, osim na ponudi hrane i pića, uglavnom oslanjao na slušaonice raznih DJ-eva, a ovoga se prosinca, pod egidom “Budi u Šibeniku 2016” planiraju i koncerti.

Kako doznajemo, između ostalih nastupit će Beatles Revival Band, Detour, Bang Bang, Kuzma & Shaka Zulu, Neki novi klinci, Mangroove te Miro Odak i Gastarbajteri.

Beatles Revival Band je jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, koji je lani proslavio dvadesetu godišnjicu djelovanja. Predvodi ih Erik Malnar, pjevač Belfast Fooda. S opusom Beatlesa, ako se izvodi kvalitetno, nema greške.

Detour je zagrebačka pop skupina koja je ovoga ljeta održala jedan od najzapaženijih koncerata u Šibeniku. Razigrani i plesni, predvođeni multipraktik umjetnicom Majom Posavec, mogli bi biti i vrhunac zimske šibenske koncertne ponude.

Bang Bang, pop grupa predvođena Šibenčankom Larom Antić, ove je godine neočekivano osvojila Porina za novog izvođača. Sad će, po prvi put u Šibeniku, imati priliku pokazati jesu li nagradu i zaslužili.

Kuzma & Shaka Zulu splitski su pioniri hip-hop pokušaja, koji danas predstavljaju zabavne gažere na rubu trash estetike.

Neki novi klinci zagrebački su Balašević tribute bend, koji čini čak sedam glazbenika, a reputacija vrhunskih zabavljača prati ih skoro deset godina.

Mangroove je jedan od niza bendova koji se izravno naslonio na zagrebačku školu melankoličnog, mekanog popa, koja se u devedesetima počela formirati oko kluba, a potom i izdavačke kuće Aquarius. Tamo gdje su svoje vrelo inspiracije pronašli Mayales, Yammat, Nipplepeople, Detour, pa i Jinxi, našao je i Mangroove, koji je od svih pobrojanih, najviše uronio u jazz.

Miro Odak i Gastarbajteri projekt su vječno mladog šibenskog rokera, koji je u svijet glazbe ušao kao vokal legendarne šibenske skupine The Strings, a s gažama je nastavio potom i u Zagrebu u grupi Krug.

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI