Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
POLITIKA
Posadili orah i idu u žetvu glasova bez plakata

Posadili orah i idu u žetvu glasova bez plakata

Konferencija za novinare ORaH-a (Foto: Tris/H. Pavić)

Konferencija za novinare ORaH-a (Foto: Tris/H. Pavić)

Stranka ORaH u Šibeniku je danas predstavila predizborni program i listu za 9. izbornu jedinicu, čiji su članovi ispred crvenog nebodera na Baldekinu simbolično posadili drvo oraha.

ORah će, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Željko Ivanišević, koordinaror stranke za 9. izbornu jedinicu, imati vrlo skromnu predizbornu kampanju, u kojoj neće potrošiti više od deset tisuća kuna po izbornoj jedinici. Neće imati ni jedan jedini predizborni plakat, koji, osim što su skupi, predstavljaju komunalni i ekološki problem dugo nakon izbora. Kampanja će se temeljiti na aktivnostima na društvenim mrežama i na izravnom kontaktu s građanima. – Nastojat ćemo se približiti građanima i predstaviti im se osobno, na što jednostavniji i razumljiviji način, predlagati konkretna rješenja za konkretne probleme – rekla je Danijela Grbelja, nositeljice liste za 9. izbornu jedinicu.

– Na našoj listi su kandidati koji smatraju da političari u Hrvatskoj moraju raditi bolje za sve građane, koji ih u konačnici i biraju. ORaH zna i ima političku volju. Odabir ORaH-a je odabir opcije koja može bolje, odabir Hrvatske koja može biti drugačija. ORaH smatra da je moguće i stvoriti bolju, sretniju, prosperitetniju Hrvatsku – poručuje Grbelja.

Danijela Grbelja, nositeljica izborne liste ORaH-a za 9. izbornu jedinicu (Foto: Tris/H. Pavić)

Danijela Grbelja, nositeljica izborne liste ORaH-a za 9. izbornu jedinicu (Foto: Tris/H. Pavić)

Ona je ukratko predstavila i program ORaH-a, koji podrazumijeva rast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti na europski prosjek u sljedeće četiri godine, rast minimalne plaće na razinu mjesečne košarice – s 2.500 kn na 3.500 kn, rast minimalne mirovine, zaustavljanje iseljavanja, smanjivanje javnog i rast privatnog sektora,  efikasnu, transparentnu i pravednu javnu upravu i pravosuđe, porast BDP-a za 5% u sljedeće tri godine, rast izvoza, zaštitu od samovoljnog rasta kamata i iznosa kredita, te manje čekanja u redovima za razne potvrde i rješenja.

Izborna lista ORaH.a za 9. izbornu jedinicu (Foto: TrisH. Pavić)

Izborna lista ORaH.a za 9. izbornu jedinicu (Foto: TrisH. Pavić)

 

Lista ORaH-a za 9. izbornu jedinicu: 

1. Danijela Grbelja

2. Ivan Buljan

3. Mira Perić

4. Ivan Vujina

5. Antonija Durbešić

6. Šime Grbin

7. Helena Mikulandra

8. Dragan Boduljak

9. Marija Kursan

10. Jasmin Novaković

11. Daliborka Sabo

12. Branimir Bel

13. Elizabeta Smoljić

14. Dino Bartulović

IMG_6394

 


VEZANE VIJESTI