Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
POLITIKA
Petrina i partneri protiv 25 godina neuspjeha

Petrina i partneri protiv 25 godina neuspjeha

Stipe Petrina i čelnici koalicijskih stranaka (Foto: NL SP)

Stipe Petrina s čelnicima koalicijskih stranaka i lista(Foto: NL SP)

Nezavisna lista Stipe Petrine zajedno s koalicijskim partnerima u hotelu ‘Zora’ u Primoštenu u nedjelju je predstavila svoj izborni program podijenjen u četiri cjeline.

U hotelu “Zora” je održana konvencija potpisivanja dokumenta otvorenog partnerstva Nezavisne liste Stipe Petrina, stranke Loza, Braniteljsko domoljubne stranke, Nacionalnih Demokrata, Stranke Hrvatskog zajedništva, Hrvatske stranke nezaposlenih, Nezavisnih lista D.Đule, M. Skračića, Z. Sarađena, M. Šimundića i drugih.

Kako navode u priopćenju sa skupa, Stipu Petrinu su došli  podržati ljudi iz svih krajeva svijeta, tako da su konvenciji prisustvovali Pašk Kačinari, Karlo Starčević te Darko Oreč, član braniteljsko domoljubne stranke koji trenutno živi u Australiji. ‘Svih njih’ – navodi se u priopćenju, ‘sa Stipom Petrinom povezuju zajednička i iskrena ljubav prema domovini, te rad za opće dobro’.
Konvencija NL Stipe Petrine (Foto NL SP) (3)
– Nema sumnje dragi prijatelji da su pred nama ključni izbori, nema sumnje da je 25 godina jedan okrugli jubilej koji nas upozorava da ono što se do sada događalo ili je stvarno dobro ili loše. Ja neću davati sud, to će narod. U svakom slučaju, kad smo se tu okupili nisu nam baš bile šanse sjajne. Skupili smo se tu da probamo razbiti polaritet dviju političkih stranaka dirigiranih iz  jednog centra, koje 25 godinu sustavno uništavaju što nam je lijepo i sveto u Hrvatskoj nam domovini, u hrvatskoj nam državi i što da vam kažem, 25 godina neuspjeha nasuprot toga, kaže se ne može se bolje i svi se hvale, i uvijek traže ponovno povjerenje. Možda je to njima super i odlično, ali vjerujem da narodu nije – rekao je u svom obraćanju Stipe Petrina.

Dotakao se Petrina javnog duga i vrijednosti hrvatske imovine. Prije četiri godine, hrvatska imovina bila je vrijedna 60 milijardi eura, a danas je imovina naše zemlje svega 32 milijardi eura. – Kada dođu kamate što će ostati vladi iza? Neće ništa – zaključio je Petrina.

Njegov program ima četiri bitne točke a to su reindusrijalizacija, reagrarizacija, uređenje državne uprave, regionalne i lokalne, te gospodarenje prostorom.

– Trebamo predah da stvorimo nove vrijednosti i sve će krenuti boljim pravcem. Pitanje je samo ima li političke volje za promjene. Dolaskom ovdje složili ste se za promjene, sada učinimo korak dalje i pokažimo 08. studenog da možemo –  zaključio je Petrina svoje izlaganje i izazvao pljesak više od 500 nazočnih u dupkom punoj dvorani.

Konvencija NL Stipe Petrine (Foto NL SP) (4)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI