Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
POLITIKA
Petar Baranović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Petar Baranović (NS Reformisti):
Na tržištu za izvoz političkih prevara, bili bismo najkonkurentniji

Petar Baranović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Saborski zastupnik danas se osvrnuo na slučaj privatizacije HTP-a Primošten.

Petar Baranović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Petar Baranović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Radi se o jednom od težih privatizacijskih slučajeva u povijesti Hrvatske, posebno težak slučaj za turizam Šibensko-kninske županije – rekao je na današnjoj konferenciji Petar Baranović (NS Reformisti), saborski zastupnik i nositelj liste Uspješna Hrvatska u 9. izbornoj jedinici, počevši svoje izlaganje o slučaju privatizacije HTP Primošten.
– Ugovorom koji je na snazi već dvanaest godina, partner je trebao investirati u obnovu i stavljanje u funkciju svih hotela koji su predmet ugovora, a danas je jasno da to nije ni približno ispunjeno – rekao je Baranović.

Radi se o ugovoru koji, je tvrtka Diamant marina d.o.o., u vlasništvu mađarske kompanije Dalmacija marina, potpisala prije trinaest godina, a kojim je otkupila 67 posto dionica HTP-a Primošten. Ugovorom su se obvezali da će preuzeti dugove tvrtke u iznosu od 8 milijuna kuna, zadržati najmanje 200 zaposlenih, te u naredne 3 godine uložiti u obnovu tvrtke i do 15 milijuna eura.

– Savršeno je jasno da, nakon što je uplatio milijun i 600 tisuća kuna za 67 posto dionica, većinski vlasnik nije ispunio ugovorne obveze. Iz ugovora je potpuno jasno da se kupac obvezao da neće opterećivati nekretnine hipotekama i založnim pravima. I ta je ugovorna obveza prekršena – ističe Petar Baranović.

– Zašto nitko iz državnih institucija u proteklih dvanaest godina nije reagirao? Čudi me i šutnja lokalne razine, odnosno lokalnih političara. Stoga, otvoreno pozivam nositelje političkih lista, lidere političkih stranaka i pretendente na premijersku fotelju da se jasno očituju imaju li namjeru početi ozbiljno obavljati svoj posao i transparentno i odgovorno gospodariti državnom imovinom u interesu građana. Hoće li pokrenuti postupak vraćanja u nekretnina HTP Primošten u vlasništvo hrvastske države? Ili će pustiti da ovo bude jedan u nizu slučajeva u kojime su partneri u privatizaciji prevarili hrvatsku državu? – zapitao se Baranović te zaključio: – Dosta je bilo prevara u hrvatskoj politici. Da postoji tržište za izvoz političkih prevara i manipulacija, mi bi vjerojatno bili najkonkurentniji.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI