Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
POLITIKA
Otvoreno pismo Ivana Vilibora Sinčića šefu HDZ-a, Tomislavu Karamarku: Izađi i sučeli se samnom!

Otvoreno pismo Ivana Vilibora Sinčića šefu HDZ-a, Tomislavu Karamarku:
Izađi i sučeli se samnom!

Ivan Vilibor Sinčić u ime Živog zida "bacio je rukavicu" Tomislavu Karamarku, šefu HDZ-a, pozivajući da otvorenim pismom da izađe na javnu pozornicu i sučeli se s njim, i da pokaže svima kako je sposoban izgovoriti više od dvije rečenice...

Ivan Vilibor Sinčić (Foto Facebook profil)Ivan Vilibor Sinčić, pridružio se Zoranu Milanoviću i uputio javni poziv Tomislavu Karamarku da se sučeli s njim i pokaže svima kako je sposoban izgovoriti više od dvije rečenice. Šefu HDZ-a uputio je otvoreno pismo u ime „Živog zida“ i podsjetio ga kako stalno tvrdi da je HDZ najbolja i najzaslužnija stranka za Hrvatsku ( stvorili su je, kako kažu, i obranili… ), pa će se najbolje znati nositi i s njezinim mirnodopskim problemima. Ako je tako piše Sinčić Karamarku, zašto onda izbjegavate izravna sučeljavanja?

Hrvatsku demokratsku zajednicu naziva „starim kljusetom“ koje više nije sposobno „potegnuti“ i u koje ne vjeruju ni članovi, ali su o stranci ovisni, oni su njezini plaćenici, veli, a ne štovatelji. Potonulo je i povjerenje i atmosfera u stranci, navodi Sinčić, a to je moguće vratiti samo tako da se stranački lider izravno sučeli sa svojim politički protivnicima i pokaže svoju propagiranu nadmoć i snagu. Ako to ne može, najbolje je, sugerira mu, da ode iz politike „jer tko ne može braniti svoje članove, ne može niti svoj narod kao premijer i šef saborske većine“.

Pit’o bi te nešto…

Sinčić javno izaziva Karamarka na predizborno sučeljavanje, bez kompleksa zbog svoje mladosti ( 25 ) i neiskustva koje mu Karamarko spočitava. Spreman je, kaže, na sva pitanja iz politike, gospodarstva, ekonomije, a rado bi i sam poneko pitanje postavio njemu, „jer ovo je moja zemlja, ne želim pobjeći iz nje. Ovdje sam se rodio, završio fakultet, ovdje se godinama borim i imam pravo znati što mi nudite, a želim podijeliti s narodom i s vama što mi nudimo“, poručuje Sinčić, pozivajući, više en passant i aktualnog premijera, ali može i bez njega, kaže, jer taj je već pokazao sposobnost, pogotovo u uništavanju zemlje…

“Staro kljuse”, HDZ, žuri da se napoji

– Budite dostojanstven i hrabar čovjek, kakav šef Vlade i treba biti, i dođite nam svima pokazati da smo u krivu kad kažemo da nemate nikakav program, da nemate pojma kako državu izvesti iz krize i  da ćete ovu zemlju još više uništiti. Nemojte biti kukavica, kao što ste dosad bili, jer naša zemlja takvih više ne treba. I gospodine Karamarko, vaša parola – ZA JAKU HRVATSKU, obična je floskula ako iza nje ne stoje JAKI ljudi. Ne moram Vas ni podsjećati da će se Vaša stranka, to gore spomenuto staro kljuse, urušiti ako se brzo ne napoji na vodama državnog proračuna- zaključuje na kraju otvorenog pisma Ivan Vilibor Sinčić pridružujući se premijeru Milanoviću koji je dosad ne jednom zavapio: Izađi, ne boj se, izađi iz mišje rupe i sučeli se… No, Karamarko ne pokazuje znakove popuštanja niti namjere da im izađe na megdan.

 


VEZANE VIJESTI