Neovisni novinarski portal
25.10.2020.
POLITIKA
Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Okupljanje nezavisnih:
Stipe Petrina pristupio Mostu i nosi njegovu listu u IX izbornoj jedinici

Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)
Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina sa svojom nezavisnom listom pristupio je danas projektu okupljanja nezavisnih na platformi Mosta nezavisnih lista.

Sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima su danas u Zagrebu predstavili Stipe Petrina u ime svoje nezavisne liste i koalicijskih partnera koji ga podržavaju, a sa strane Mosta nezavisni omiški gradonačelnik Ivan Kovačić.

Iako se posljednjih mjeseci opirao ovakvom udruživanju, ne želeći se gubiti u sjeni Mosta i njegovog čelnika Božu Petrova koje je čak optužio i da je proizvod HDZ-a, Petrina danas nema dvojbe: Samostalni nastup na izborima značio bi samo rasipanje glasova i njime bi išli u korist dva velika bloka, HDZ-a i SDP-a, a razbijanje tog političkog dualiteta upravo je glavni motiv njihova političkog djelovanja.

 –  Kao političari bili smo dovoljno odgovorni da stavimo svoje osobnosti i ega u drugi plan i da se dogovorimo oko temeljnih pitanja da možemo zajednički započeti raditi ono što od nas ljudi očekuju. Nakon 25 godina propadanja i uništavanja Hrvatske od strane HDZ-SDP-a najmanje što možemo učiniti je ponuditi građanima ono što neki zovu treća opcija ili treći put, a u stvari je jedino rješenje nagomilanih problema. Zajedničkim nastupom osigurat ćemo građanima da na parlamentarnim izborima mogu glasovati za efikasno rješenje koje je već provjereno na lokalnoj razini, ali ovaj put bez opasnosti da njihov glas bude potrošen uzalud – rekao nam je Petrina.

Kaže da su se uspjeli dogovoriti oko ključnih pitanja, te da je sada izvjesno da glas za Most i neku od njegovih lista neće propasti i pripasti HDZ-SDP-u. Stipe Petrina za sada nam je otkrio tek da će on biti nositelj i prvi na listi Mosta u IX izbornoj jedinici.

U Mostu kažu da su s Nezavisnom listom Stipe Petrine postali jači za veliko ime i veliko iskustvo, što će im jamčiti sigurniji prolaz na izborima.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI