Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
POLITIKA / UKRATKO
Nova ‘fejs’ objava predsjednice RH uznemirila Hrvatsku: Ukidanje Ustava iz Kine, prijetnja državnim udarom…

Nova ‘fejs’ objava predsjednice RH uznemirila Hrvatsku:
Ukidanje Ustava iz Kine, prijetnja državnim udarom…

Ministar Ranko Ostojić je pak u dnevniku HRT-a kazao kako se nadao da je 'netko hakirao predsjedničin profil', te da to nije uistinu njena izjava, koju je pak ocijenio 'iznimno opasnom'.

 Predsjednica RH Kolinda s nekom puškom (foto: printscreen HTV)

Predsjednica RH Kolinda s nekom puškom (foto: printscreen HTV)

Kolinda Grabar Kitarović, koja je predsjednica države, večeras je svojom posljednjom objavom na Facebook profilu uistinu uznemirila hrvatsku javnost, i to iz – Kine. Najnovija njezina objava otprije par sati glasi ovako:

[MIGRANTSKA KRIZA] KGK – “Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti. Napravit ću to čim mi dopusti Ustav.”

Izazvalo je to brojne i burne reakcije u Hrvatskoj. Mnogi su građani posredstvom Facebooka uputili zahtjev K. Grabar Kitarović da pojasni kako to namjerava učiniti i što je zapravo pod time mislila. Tako je, primjerice pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević zaključio kako ‘predsjednica prijeti državnim udarom‘, a Josip Kregar je u ozjavi za Index ustvrdio kako mu je ‘dosta neobično da netko iz Kine zapravo predlaže ukidanje Ustava‘ itd.
Ministar Ranko Ostojić je pak u dnevniku HRT-a kazao kako se nadao da je ‘netko hakirao predsjedničin profil‘, te da to nije uistinu njena izjava, koju je pak ocijenio ‘iznimno opasnom‘.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI