Neovisni novinarski portal
25.10.2020.
KULTURA / SCENA
Najava filma i tribina o pankeru i sindikalnom povjereniku Tusti

Najava filma i tribina o pankeru i sindikalnom povjereniku Tusti

Zagrebački klub Močvara najavljuje tribinu ‘Tustinim stopama: glazba kao fronta’, u povodu tri godine od prerane smrti pjevača grupe KUD Idijoti.

tusta

Tusta – panker i sindikalac

U listopadu 2015. navršile su se tri godine od smrti Branka Črnca Tuste, na prostorima bivše Jugoslavije nadaleko poznatog pjevača legendarnog punk rock benda KUD Idijoti, a u njegovom gradu Puli još poznatijeg sindikalista u firmi TESU unutar brodogradilišta Uljanik. Iako Tustina predanost sindikalnom radu za Puljane ne predstavlja novost, mnogim štovateljima Tustina lika i djela taj dio njegovog života ostao je manje poznat, a koliko je samom Tusti bio bitan najbolje znaju oni koji su uz njega živjeli i radili.
O Tusti – pankeru, ali prije svega sindikalnom povjereniku – snima se i film čiju će najava biti prikazana 28. listopada u zagrebačkom klubu Močvara u sklopu tribine posvećene glazbi s političkom porukom i glazbenicima/aktivistima koji je stvaraju. O tome što znači živjeti politički rad kroz glazbu i ima li takva glazba šanse proizvesti kakav društveni efekt na tribini će progovoriti Andrej Korovljev, redatelj filma o Tusti, Rajko Kutlača, Tustinim sindikalnim kolegom i suborcem iz firme Uljanik, Tanja Tomić, članica aktivističkog zbora Praksa iz Pule i Matija Vlašić iz antifašističkog koncertnog kolektiva Torpedo Syndicate.
Tribina će biti organizirana u suradnji Udruženja za razvoj kulture – URK, Kluba Močvara i Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID).

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI