Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
KOMENTARI / POLITIKA
Ena Šarac

Može li niže? Na predizbornom skupu HDZ-a za promidžbu iskoristili teško bolesnu djevojku

Ena Šarac
Ena Šarac

Ena Šarac Tomislavu Karamarku vješa oko vrata krunicu koju joj je dao Milijan Brkić (Printscreen FB)

Fotografiranje s djecom i druga zloupotreba djece u promidžbene svrhe nije najgore što smo doživjeli u dosadašnjem tijeku predizborne kampanje. Na predizbornom skupu u Osijeku u istu svrhu iskorištena je teška bolest 19-godišnje djevojke koja se 12 godina bori s karcinomom.

Tešku bolest Ene Šarac na predizbornom skupu u Osijeku zajednički su iskoristili glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i predsjednik Tomislav Karamarko. Brkić ju je pozvao za govornicu rekavši kako on nije dostojan predati krunicu Tomislavu Karamarku. Djevojka je pročitala pripremljeni govor, a zatim joj je Brkić dao krunicu koju je stavila Karamarku oko vrata, a on njoj svoju, koju, kako tvrdi, stalno nosi u džepu. Sportska dvorana bila je u ekstazi.

– Ja sam Ena Šarac i borim se s karcinomom koji mi je dijagnosticiran sa sedam godina. Pred svima obećavam da ću i na ovoj šestoj operaciji izaći kao pobjednik! Kada preuzmete kormilo Hrvatske, molim vas da se zauzmete za sve naše ljude koji su oboljeli od teških bolesti, a nemaju dovoljno novca za liječenje. Bolno je obitelji skupljati donacije i moliti dobre ljude za financijsku pomoć. Učinite da naši mladi ne odlaze vani, posebno vas molim da zadržite liječnike i medicinske sestre. Osigurajte im više novca za usavršavanje u liječenju teških bolesti – rekla je Ena Šarac, a Karamarko je napisao u post i zajedno sa snimkom govora podijelio na svom službenom Facebook profilu (POVEZNICA).

HDZ pomaže Eni posljednje dvije godine, a onda su je pozvali na predizborni skup kao počasnu gošću. ‘Ovo je dno dna… koristiti nedužno bolesno dijete za svoju odvratnu kampanju…’ i   ‘To smo mogu oni koji su domovinu Hrvatsku htjeli, željeli i obranili…ZNA SE’, samo su neki od komentara ispod videa. Propagandni uradak prvih šest sati od objave pregledan 3,4 tisuće puta, ali od svih tih gledatelja je samo njih 330 pritisnulo ‘like’. Lijepo je da pomažu bolesnoj djevojci, ali… Izgleda da je i simpatizerima i aktivistima stranke  i ostalim primateljima ovih promidžbenih poruka jasno kako je, najblaže rečeno, neprimjereno bolest nesretne djevojke koristiti u propagandne svrhe.  

Karamarko

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI