Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
POLITIKA
Jadranka Kosor (Printscreen Nu2)

Kosor u Nu2:
‘Sanader za mene nije bio Ćaća’

Jadranka Kosor (Printscreen Nu2)
Jadranka Kosor (Printscreen Nu2)

Jadranka Kosor (Printscreen Nu2)

Gostujući kod Aleksandra Stankovića u emisiji HRT-a ‘Nedjeljom u dva’ bivša premijerka i predsjednice HDZ-a Jadranka Kosor rekla je kako kreće u predizbornu borbu jer želi nastaviti raditi posao koji je radila prethodnih 20 godina.

– Voljela bih nastaviti tamo gdje sam stala i dobiti priliku da nastavim provoditi ono što sam počela 2010. godine, vezano za program gospodarskog oporavka,  a koji je tada gospodin Čačić pohvalio iako je bio u oporbi – rekla je Jadranka Kosor (POVEZNICA).
– Dvadeset godina sam u visokoj politici, na neki način sam inficirana i teško se toga otarasiti. Nisam tragala za partnerima. Uvijek sam govorila da želim ostati raditi još nešto u politici, ostati dosljedna. Nisam se nikome nudila, da sam se nudila možda bi bilo drugačije. Čačić mi je ponudio da kao nezavisna budem prva na listi u petoj izbornoj jedinici i poslije izbora, ako bude sreće, mogu raspolagati tim mandatom da radim posao kako najbolje znam – kazala je Kosor.
Kreće, kaže, od nule, iako će građane nastojati podsjetiti što je radila kao kao ministrica i kao premijerka. Na Stankovićevu primjedbu da se ovaj put neće biti premijerka, prekinula ga je i kratko rekla: ‘Tko  zna, tko zna?’
Objasnila je kako su Ivo Josipović i Radimir Čačić podijelili po pet izbornih jedinica i svaki od njih zasebno kreira liste u svojima. Govoreći o odnosu sa Slavnkom Linićem, rekla je kako su imali žestokih okršaja, no ispričao bi joj se. – Samo budale nisu spremne vidjeti svoje pogreške. Ljudi koji imaju snage ispričati se, imaju potencijala – naglasila je.

U kampanji, kaže nećemo čuti odgovore na konkretna pitanja, već će se bildati sukob između dva pretendenata na premijersko mjesto.

– Ne, nećemo čuti rješenja. Građani su ipak zaslužili stranku koja će im ponuditi konkretna rješenja za određene probleme. Mislim da bi bilo blagotvorno za 5-6 velikih mjera, ali nemoguće je to dok su Zoran Milanović i Tomislav Karamarko na čelu stranaka – rekla je Kosor, koja smatra da će se nakon izbora ni jedna od dvije velike koalicije neće moći formirati stabilnu većinu, te će se morati dodatno širiti, što će otežati donošenje odluka.

Komentirajući mandat Milanovićeve vlade, rekla je da je bio jako loš. – Osim međusobnih paljbi nisam čula ni jednu dobru ideju. Trebaju nam političari koji će isto govoriti i kad su na vlasti i kad su u oporbi. Ova vlada vrlo često je odustajala od projekata koje je započinjala – rekla je Jadranka Kosor.

 – Nikad nisam rekla ‘Kud Ivo, tud i ja. To je bila urednička oprema u intervjuu u jednim novinama nakon izbora 2003. kad me pitao novinar kamo ću ja kao zamjenica predsjednika stranke i kad sam rekla da ću vjerojatno biti pozicionarana u Vladi uz predsjednika stranke – rekla je Kosor.

Također, rekla je da za nju Sanader nikad nije bio Ćaća, ali i da ga nije progonila. – Nikad za mene Saner nije nije bio Ćaća. Bio je predsjednik vlade, suradnik, počeli surađivati još kad se pripremao za predsjednika stranke, nije me fascinirao, već sam ga iznimno poštovala, bio je obrazovan, autoritet, koji ima što za reći, suradnja jako dobra – rekla je Kosor.

Neosvisno o rezultatima ovih izbora, Kosor kani ostati u politici.  – Politika je za mene postala neka vrsta strasti, bavit ću se do kraja života politikom na ovaj ili onaj način jer smatram da može biti vrlo častan posao, vrlo inspitaitvan i u kojem se lako mogu vidjeti rezultati rada – rekla je Kosor.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI