Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
POLITIKA
Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izjave za medije davao je Glavni tajnik Milijan Brkić (Foto: HDZ)

HDZ u ponedjeljak DIP-u predaje liste:
‘Uveli smo red u stranku, uvest ćemo i u državu’

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izjave za medije davao je Glavni tajnik Milijan Brkić (Foto: HDZ)
Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izjave za medije davao je Glavni tajnik Milijan Brkić (Foto: HDZ)

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izjave za medije davao su politički tajnik HDZ-a Željko Rainer i glavni tajnik Milijan Brkić (Foto: HDZ)

Predsjedništvo HDZ-a sa današnje sjednice održane u središnjici stranke obznanilo je kako je ‘stranka u završnoj fazi kandidacijskog postupka koji je iznimno demokratski’.

– Našim županijskim organizacijama i zajednicama prepušteno je da daju svoje prijedloge kandidata za naše liste. Danas smo utvrdili te prijedloge na Predsjedništvu. Obavljaju se daljnje konzultacije te ćemo sljedeći ponedjeljak na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću usvojiti i predati naše kandidacijske liste – rekao je u izjavi za novinare nakon sjednice politički tajnik stranke Željko Rainer.

Jedna od tema na Predsjedništvu bilo je izvješće o reviziji poslovanja stranke za 2014. gdje su se HDZ-ovci pohvalili da imaju bezujetno mišljenje Državne revizije. –  Uveli smo red u stranku, a uskoro će biti red i u državi – rekao je Milijan Brkić.

Predsjedništvo HDZ-a (Foto: HDZ)

Predsjedništvo HDZ-a (Foto: HDZ)

Brkić je rekao da HDZ kreće u vruću fazu kampanje. – Temeljem naše strategije, a ne temeljem kako bi neki htjeli i željeli. Slogan je „Zajedno za jaku Hrvatsku!“. Zašto zajedno? Jer ako je ikad bilo potrebno zajedništvo, potrebno je sada, kao 1990-e. A zašto „za jaku“? Svi građani, naime, bez obzira na političke preferencije, žele jaku, stabilnu, socijalno osjetljivu, poštenu i sigurnu državu. I svi žele živjeti mirno, pošteno, dostojanstveno i časno od svog poštenog rada. Da mogu mirno hraniti svoje obitelji da ne sele iz ove zemlje – rekao je Brkić.

– Ja sam uvjeren sam da će predsjednik Tomislav Karamarko 8. studenog plakati, ali sa suzama radosnicama u oku, kao i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman kada je 1995. – nakon uspješno provedene akcije „Oluja“ – plakao kada je podizao hrvatski stijeg na kninskoj tvrđavi. Imat ćemo komotnu većinu za preuzimanje odgovornosti za funkcioniranje države. S novim vodstvom država će krenuti u pozitivnom smjeru! – rekao je Brkić.

 Evo snimke odgovora Milijana Brkića, koji je HDZ postavio na svoje službene stranice (POVEZNICA):

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI