Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
POLITIKA / UKRATKO
Goran Pauk vodi Hrvatsku zajednicu županija

Goran Pauk vodi Hrvatsku zajednicu županija

Stari predsjednik Tomislav Tolušić i novi Goran Pauk (Fto: ŠKŽ)

Stari predsjednik Tomislav Tolušić i novi Goran Pauk (Fto: ŠKŽ)

Na čelu Hrvatske zajednice županija sljedeće dvije godine bit će župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk (HDZ), koji je na današnjoj izbornoj skupštini na tom mjestu zamijenio virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića (HDZ).

Kako su javlja pročelnik Ureda župana Novica Ljubičić, skupština Hrvatske zajednice županija održala je danas svoju dvanaestu, ujedno i izbornu, sjednicu u zagrebačkom hotelu International.  – Vlast i ovlasti lokalne zajednice potrebno je što više približiti građanima – još je jednom naglasio odlazeći predsjednik Tolušić, predstavljajući rad zajednice za posljednjih šest mjeseci, tijekom kojih se Izvršni odbor, koji čine svi župani, sastao se četiri puta i to u Skradinu, Zagrebu, Karlovcu i Krapini.

Organizirajući sastanke diljem Hrvatske županije i župani željeli su poslati poruku o nužnosti decentralizacije svega važnog za lokalnu zajednicu. Članovi Skupštine jednoglasno su izabrali novo vodstvo za naredne dvije godine. Za predsjednika Hrvatske zajednice županija izabran je župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, a za potpredsjednika župan Istarske županije Valter Flego (IDS).

Novi predsjednik osvrnuo se na daljnje jačanje područne samouprave.  – Već sada smo učinili mnogo za same županije boreći se za njihov boljitak i protiv njihova ukidanja. Od toga ne treba odustati, već nastaviti predlagati konkretne zamisli za budućnost. Upravo kroz županije politiku trebamo približiti građanima jer to znači učinkovitiju i bolju vlast – rekao je u svom obraćanju Pauk.

Skupština Hrvatske zajednice županija (Foto: ŠKŽ)

Skupština Hrvatske zajednice županija (Foto: ŠKŽ)

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI