Neovisni novinarski portal
27.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Franko Vidović (Foto: Tris/H. Pavić)

Franko Vidović ‘nesposobnom gradonačelniku i još nesposobnijem županu’:
‘Zahvalite Lalovcu i Vladi RH na spašavanju Jabe i TLM-a’

Franko Vidović (Foto: Tris/H. Pavić)
Franko Vidović (Foto: Tris/H. Pavić)

Franko Vidović (Foto: Tris/H. Pavić)

 Franko Vidović, predsjednik GO SDP-a Šibenik, reagirao je priopćenjem za javnost na odluku Vlade RH o sanaciji Jadranske banke Šibenik u kojem je komentirao i ulogu lokalne HDZ-ove vlasti u događanima vezanim za slučaj.

 Priopćenje koje potpisuje predsjednik GO SDP-a Franko Vidović prenosimo u cijelosti:

Dok gradonačelnik i župan uporno napadaju aktualnu Vladu RH da odmaže Šibeniku i da gubi radna mjesta, ta ista Vlada je stala iza naše Jadranske banke d.d. Šibenik i, po prvi put nakon 15 godina, pokrenula sanaciju jedne banke u Republici Hrvatskoj. Time je ne samo spasila Banku od propasti koju joj je namijenila HDZ-ova politika, već je spasila i sve klijente Banke i, de facto, zaštitila javni interes i radna mjesta.

Za razliku od tri male banke koje su proteklih godina završile u stečaju, zahvaljujući opet HDZ-ovoj politici, ova Vlada je Jadranskoj banci dala još jednu šansu za opstanak na tržištu jer je ovakvim činom osigurala dostupnost kreditiranja i nesmetano odvijanje platnih usluga građanima i gospodarskim subjektima u Šibensko-kninskoj županiji te zaštitila javna sredstva i  spasila cijelu županiju od strahovitog gospodarskog potresa.

Dakle, poštovani gradonačelniče i župane, Vlada je jednim potezom pokazala da zna što i kako radi jer je: osigurala nastavak rada i sačuvala brojna radna mjesta kako u Banci tako i u cijeloj županiji spriječila gubitak iti jednog jedinog depozita.

Dakle, ta Vlada, koja je kontinuirano izložena napadima nesposobnog gradonačelnika i još nesposobnijeg župana,  je spasila grad i županiju, a ne zaboravite: 

– da ste, gradonačelniče, u Banci izgubili 9 milijuna kuna u dionicama (više nego što je udio šibenskog Vodovoda i odvodnje u sufinanciranju projekta odvodnje jugoistočnog dijela grada Šibenika, koji, gle čuda, s 90% sufinanciraju Hrvatske vode, dakle Vlada RH). Šutke ste dozvolili neobuzdanom direktoru Vodovoda i odvodnje da se kocka javnim novcem ulažući ga u dionice Banke, a upravo je ta „maćehinska“ Vlada Zorana Milanovića zaštitila preostali novac Vodovoda i odvodnje u Banci (svih 35 milijuna kuna). Prva točka Vašeg programa je bilo spašavanje i pomoć TLM-u, a od toga ste ostvarili ništa, nula, zero! Ali Vlada Zorana Milanovića će i to obaviti jer Vi niti znate niti možete tako nešto napraviti.

– da Vam je, župane, Vlada, na koju ste se tako žestoko obrušili u vrijeme i na mjestu neprimjerenom takvom ispadu, spasila novac Županije i svih županijskih ustanova koji je deponiran u Banci, kao što je spasila i Opću bolnicu Šibenik za koju ste tvrdili da može poslovati jedino s gubitkom, kako je i radila dok ju je vodio sadašnji gradonačelnik 

– da su, na Vašu žalost, spašena brojna radna mjesta, jer biste se u suprotnom opet obrušili na Vladu RH za probleme koje ste sami generirali.
– da bi vam bilo najbolje da ne izlazite na nikakva javna sučeljavanja jer bi se na njima proveli kao vaš predsjednik Karamarko na presici u Osijeku. Ne bi imali ništa za reći kad su u pitanju vaši uspjesi!

Ne zaboravite da ste dobrim dijelom i Vi kumovali ovakvom stanju u Banci (imali ste svoje predstavnike u Skupštini dioničara), a Vlada je jednim potezom spasila Banku i omogućila nesmetano i sigurno raspolaganje štednjom i depozitima.

Ovo nije ad hoc predizborno rješenje, kao što ćete se vi truditi predstaviti, već raskid s dugogodišnjom politikom HDZ-a koja je upropastila kako Banku tako i TLM. Ovim potezom je  Vlada, sanirajući Banku preuzela i aktivnu ulogu u saniranju TLM-a, čiji je Banka najveći pojedinačni vjerovnik.  I spasit će i radna mjesta u TLM-u, kao i sva ona radna mjesta koja su naslonjena na TLM.

Na kraju, ali ne manje važno, možete sa mnom zahvaliti ministru Borisu Lalovcu i Vladi RH što su se odvažili krenuti u akciju za spas Banke i TLM-a. To je razina odgovornosti i poštovanja prema građanima ove županije koju vi nikada na sebe ne biste preuzeli! – napisao je Franko Vidović i završio parolom – Hrvatska raste i nema povratka na staro!  .

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI