Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
POLITIKA
Franko Vidović: ‘Locirati, uhititi, transferirati, izručiti. To je briga HDZ-a za branitelje’

Franko Vidović:
‘Locirati, uhititi, transferirati, izručiti. To je briga HDZ-a za branitelje’

Franko Vidović na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: tris/H. Pavić)

Franko Vidović na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: tris/H. Pavić)

Franko Vidović, saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik saborskog Odobra za ratne veterane, s današnje konferencije za novinare optužio je HDZ da iskorištava branitelje u predizborne svrhe.

– Prije neki dan su gospoda iz HDZ-a su izašla s najavom da će na svakoj njihovoj izbornoj listi biti čak po jedan branitelj. Pa evo da vas sad obavijestim, na SDP-ovim listama oduvijek ima više od jednog branitelja na svakoj. Dakle, branitelji čine nešto više od deset posto populacije društva i jasno da slijedom toga na SDP-ovim listama uvijek ima više branitelja. U IX. izbornoj jedinici na izbornoj listi SDP-a sigurno neće biti ispod pet branitelja i mislim da je svakom pametnom jasno kakva je politika SDP-a – rekao je Vidović te stao nabrajati projekte SDP-ove koalicijske vlade posvećene braniteljima.

Govoreći o predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku i tajniku HDZ-ova Odbora za branitelje Josipu Vidoviću, ustvrdio je da su branitelji njima samo smokvin list i optužio ih za organizaciju pobune dijela braniteljske populacije pred Ministarsvom branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu.

 – Odlazak gospodina Glogoškog na stranačku listu HDZ-a nije ništa drugo nego potvrda onoga što smo govorili cijelo vrijeme: HDZ je stajao iza prosvjeda. Godinu dana pokušava destabilizirati vlast i činjenica je da sad Karamarko vraća usluge gospodinu Glogoškom. To je postao stranački šator. To nije šator u kojem su prisutni branitelji. S druge strane, kako su se oni ovih godina još brinuli o braniteljima? Gospodin komodor Ivica Tolić je bio na HDZ-ovoj listi za Europski parlament, drugi po broju preferencijalnih glasova od HDZ-ovaca i, gle čuda, nije prošao, To je briga HDZ-a za branitelje. Koriste ih kao smokvin list da bi ostvarili svoje ciljeve – rekao je Vidović.

Tomislavu Karamarku je spočitnuo da se suprostavljanjem dr. Franji Tuđmanu godinama suprostavljao i hrvatskim braniteljima, a da se danas prikazuje kao njihov štovatelj.

– Karamarko je pokazao nepoštovanje prema vrhovnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu još 1993. godine, pa 2000. godine, kada je detuđmanizirao Hrvatsku. Dakle u više navrata je pokazivao nepoštovanje prema braniteljima na taj način, jer kad idete na vrhovnog zapovjednika, idete praktički i na sve branitelje. A sva briga HDZ-a za branitelje može stati u samo četiri riječi, koje su izgovorene iz njihovih redova: Locirati, uhititi, transferirati, izručiti. To je briga HDZ-a za branitelje – rekao je Vidović.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI