Neovisni novinarski portal
19.3.2024.
POLITIKA
Ilustracija: Joško Šupe, Ivan Rajić i Anita Jakšić na 'hodajućoj pressici' (Foto: Tris/H. Pavić)

Dvije godine od prvog ‘Hodajućeg kolegija’ SDP-ovci održali prvu ‘Hodajuću pressicu’

Ilustracija: Joško Šupe, Ivan Rajić i Anita Jakšić na 'hodajućoj pressici' (Foto: Tris/H. Pavić)
Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradsom viječu Šibenika Joško Šupe predvori 'hodajuću presicu' (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradsom viječu Šibenika Joško Šupe predvori ‘hodajuću presicu’ (Foto: Tris/H. Pavić)

Šibenski SDP-ovci narugali su se gradskom PR projektu ‘Hodajući kolegij’ koji pobire sve nagrade u Hrvatskoj i svijetu. Unatoč kiši, ‘Hodajućom pressicom’ poveli su novinare rutom prvog ‘Hodajućeg kolegija’ gradonačelnika dr. Željka Burića, Ulicom Vladimira Nazora do škole Fausta Vrančića, tražeći što se od povijesnog gradskog PR projekta do sada napravilo.

– Danas, je točno dvije godine nakon pompoznog hodajućeg cirkusa po gradu. Podsjetimo se, 4. listopada 2003. godine u Ulici Vladimira Nazora, nasuprot Perivoja fra Luje Maruna, gradonačelnik je najavio nove radove.  Rekao je da parkirani automobili smetaju šetačima i prolaznicima, a primjetio je i stube koje su opasne jer su stare i dotrajale.  Evo, tu je dao izjavu da ovo više ne može tako izgledati. Isto izgleda kao i prije dvije godine. Puno šeta i obećava, a malo radi. Niti pet stepenica nisu popravili, a kamoli sto metara trotoara – rekao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Joško Šupe.

Joško Šupe, Ivan Rajić i Anita Jakšić na 'hodajućoj pressici' (Foto: Tris/H. Pavić)

Joško Šupe, Ivan Rajić i Anita Jakšić na ‘hodajućoj pressici’ (Foto: Tris/H. Pavić)

Vodeći novinare stazama prvog ‘Hodajućeg kolegija’ podsjetio je što je gradonačelnik dr. Željko Burić tada govorio: ‘Ovdje moramo napraviti i novi nogostup s jedne i druge strane ceste koji moraju izgledati isto. Pogledajte koliko ljudi i turista tu prolazi. Slijedeće godine gat Vrulje će biti u funkciji, a turisti će ovuda prolaziti’.

– Dvije godine kasnije tu se i dalje parkiraju automobili, dio stuba i dalje je je opasan još i više dotrajao, a najavljeni radovi nisu započeti. Nogostupi s jedne i druge strane ceste su neobnovljeni, premda njima svakodnevno prolaze brojni Šibenčani i turisti. Ili mi možda ne gledamo istim očima ili kroz iste PR šarene naočale kao i gradonačelnik Burić – rekao je Šupe.

Na trgu Ivana Gorana Kovačića pred OŠ Fausta Vrančića (Foto: Tris/H. Pavić)

Na trgu Ivana Gorana Kovačića pred OŠ Fausta Vrančića (Foto: Tris/H. Pavić)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI