Neovisni novinarski portal
28.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Novi predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić (Foto H. Pavić)

Apsolutno jedinstvo ŽO HDZ-a:
Dujić izabran za predsjednika jednoglasno, kao jedini kandidat

Novi predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić (Foto H. Pavić)
Novi predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić (Foto H. Pavić)

Novi predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić (Foto H. Pavić)

Nakon što je vidio da ga nema na izbornoj listi za 9. izbornu jedinicu predsjednik Šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušića je dao ostavku, pa je stranka danas na konferenciji za novinare predstavila očovjeka koji će ga zamijeniti – skradinskog gradonačelnika Nediljka Dujića.

– Kao što znate, dosadašnji predsjednik ŽO HDZ-a Ante Kulušiuć je 19. listopada javno obznanio svoju ostavku na mjesto predsjednika. Sinoć je pred Županijskim odborom i službeno podnio ostavku, a smo sukladno Satutu stranke među sobom birali novog predsjednika. Potpredsjednik Županijskog odbora i aktualni župan Goran Pauk predložio je za novog predsjednika gospodina Nediljka Dujića, a drugih prijedloga nije bilo, te je taj isti prijedlog stavljen na glasovanje i jednoglasno je potvrđen. Dakle, gospodin Nediljko Dujić je sinoć na Županijskom odboru jednoglasno izabran za predsjednika i njegov mandat traje do redovnih izbora koji su u svibnju 2016. godine – rekao je tajnik ŽO HDZ-a Tomislav Vrdoljak.

– Sinoćnjim izborom mene na čelno mjesto se pokazalo jedinstvo i snaga Županijskog odbora HDZ-a, prvenstveno za ono što nas čeka narednih 20-ak dana u odrađivanju parlamentarnih izbora – rekao je novi predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić, pojašnjavajući kako je sazvao konferenciju kako bi obznanio da je otvoren za suradnju s javnošću.

– Nema zabranjenih, nema tabu tema, na sve ono što se može odgovoriti HDZ Šibensko-kninske županije će odgovoriti. HDZ je jedna ozbiljna pučka stranka koja ima transparentan rad, želi boljitak Šibensko-kninske županije i prirodno je i normalno da se danas vrlo kratko se obratim javnosti i pokažem da stojimo na raspolaganju, da kažem u eter da smo spremni. Evo jutarnje analize govore o najnovijem stanju na terenu je čak iz 10 prelazimo u 11 mandat u 9 iz jedinici  – rekao je Dujić. Naglasio je da je iza bivšeg predsjednika, koji je imao iznimne rezultate,  ostalo jedno jedinstvo, koje se očituje i u postupku njegovog jednoglasnog izbora. –  Svaki član ŽO mogao je predlagati bilo koga, a ja sam predložen i izabran voljom svih članova, što je transpentno. Vidimo danas neke zlonamjerne komentare iz našeg suparničkog tabora o demokraciji u HDZ-u, a to samo pokazuje kako ih hvata panika i da su svjesni da HDZ u ovoj županiji i ovoj izbornoj jedinici premoćno pobjeđuje – rekao je Dujić.

Dopredsjednik ŽO HDZ-a Goran Pauk, na čiji je prijedlog Dujić izabran,  rekao je da to, s obzirom na trenutnu situaciju najbolje rješenje, jer je Dujić u HDZ-u i u izvršnim tijelima stranke od početka, kao i u izvršnoj vlasti u Gradu Skradinu, te da on  na terenu poznaje cijelu našu strukturu, naš način rada način funkcioniranja stranke.

– Znači, nema apsolutne vlasti, ima apsolutnog jedinstva oko toga tko nam je predsjednik i što nam je cilj i što želimo na ovim izborima. deset mandata je minimum koji smo sebi zacrtali i trudimo se idemo prema jedanaestom – rekao je Pauk.

Šibensko-kninski ŽO HDZ-a: Predsjednik mladeži Gordan Fržop, tajnkik Tomislav Vrdoljak, predsjednik Nediljko Dujić i dopredsjednik Goran Pauk na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: H. Pavić)

Šibensko-kninski ŽO HDZ-a: Predsjednik mladeži Gordan Fržop, tajnkik Tomislav Vrdoljak, predsjednik Nediljko Dujić i dopredsjednik Goran Pauk na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: H. Pavić)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI