Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
GOSPODARSTVO
Udruga Franak organizira prosvjed ispred HNB-a

Udruga Franak organizira prosvjed ispred HNB-a

Prosvjed izazvan izjavama guvernera Borisa Vujčića trebao bi se održati u srijedu, 16. rujna, u devet sati.

franakk

„Nakon što smo pročitali očitovanje guvernera Hrvatske narodne banke na portalu Jutarnjeg lista, neslužbenog glasila bankarskog sektora, odlučili smo organizirati prosvjed pred tom sramotnom institucijom“, stoji u priopćenju Udruge Franak.
U Udruzi smatraju nedopustivim da HNB „zastrašuje građane i Vladu“, koja ih izmjenama zakona želi zaštititi, te pozivaju sve građane Hrvatske da „stanu u obranu vlastitih života i života svojih obitelji“.
„Udruga Franak zahtjeva ostavku guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića zbog zatajivanja informacija, pokušaja manipulacije i zastraživanja javnosti, plasiranja lažnih podataka… Ponovo pozivamo Saborski odbor za finacije i državni proračun da počne raditi svoj posao i rade u interesu građana koji ih plaćaju. Prošli su mjeseci otkako je Udruga Franak poslala zahtjev da Odbor, koji je nadležan za rad HNB-a, pozove guvernera Vujčića i organizira njegovo saslušanje. Pozivamo i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da istraži poslovanje Hrvatske narodne banke i mnoštvo sukobljenih interesa u navedenoj istituciji“, ističe se.
„Zgroženi smo činjenicom da postoji mogućnost da zakon, koji je trebao osigurati pravdu brojnim obiteljima koji su nepravedno dovedene do ruba, može propasti. Zato vas sve pozivamo da nam se pridružite na prosvjedu kojim ćemo oštro osuditi nedopustivo ponašanje svih onih koji ignoriraju nepravdu koju svakodnevno proživljavaju naši članovi“, stoji na kraju priopćenja.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI