Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
POLITIKA
Izvjeglice (Foto: Davor Lončarić/HRT)

U Hrvatsku do sada ušlo oko 5 400 izbjeglica

Izvjeglice (Foto: Davor Lončarić/HRT)
Izvjeglice (Foto: Davor Lončarić/HRT)

Izvjeglice (Foto: Davor Lončarić/HRT)

Prema podacima Crvenog križa u Hrvatsku je ušlo oko 5 400 izbjeglica. Oni od srijede ujutro pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji – javlja jutros HRT.

Izbjeglice na granici dočekuje Crveni križ, osigurava im hranu, piće i potrebnu pomoć. Idućih dana očekuje se još oko 4 tisuće izbjeglica. Oni će biti smješteni u centre u Ježevu, Dugavama, Kutini, Sisku i Tovarniku. Još jedan vlak jutros je iz Tovarnika stigao u Dugo Selo, odakle će biti prebačeni u Registracijski centar u Ježevu. A tijekom noći izbjeglice su autobusima i kombi vozilima MUP-a dovozene i u hotel Porin u zagrebačkim Dugavama gdje su inače smješteni tražitelji azila. HRT neslužbeno doznaje da je kapacitet gotovo ispunjen, no ipak se tijekom dana očekuje pristizanje novih izbjeglica (POVEZNICA).

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić sinoć je u Tovarniku izjavio da hrvatska policija ima potpunu kontrolu nad hrvatskom granicom, ali ukoliko migranti nastave pristizati u većem broju Hrvatska će morati razmisliti o posve drugačijem ponašanju. Premijer Zoran Milanović izjavio je kako je Hrvatska potpuno spremna za prihvat izbjeglica te kako ih nitko neće spriječiti da odu tamo gdje žele. Gostujući u Dnevniku 3 HTV-a ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić poručila je kako se Hrvatska može nositi s ‘nekoliko tisuća azilanata, no da nije spremna za desetke tisuća.

Evo priloga iz sinoćnjeg Dnevnika:

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI