Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
EKOLOGIJA / UKRATKO
Trideseti rođendan NP Krke – časte znanstvenim skupom i kazališnom predstavom

Trideseti rođendan NP Krke – časte znanstvenim skupom i kazališnom predstavom

- Pozivamo sve korisnike važeće godišnje ulaznice u NP „Krka“ da svoje ulaznice za predstavu preuzmu od četvrtka, 24. rujna do četvrtka, 1. listopada - kažu u NP Krki.

1(1)U povodu obilježavanja trideset godina od proglašenja nacionalnog parka, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira znanstveno-stručni skup “Vizija i izazovi upravljanja zaštićenim područjima prirode u Republici Hrvatskoj: aktivna zaštita i održivo upravljanje u Nacionalnom parku ‘Krka’”, koji će se održati od 28. rujna do 3. listopada 2015. u Šibeniku, u Solaris Beach Resortu, uz otvorenje u ponedjeljak, 28. rujna 2015. u 10 sati u kongresnoj dvorani hotela Ivan u Solarisu- – javljaju iz NP Krka.

– Znanstveno-stručni skup održat će se nakon što je Hrvatska postala punopravna članica Europske unije, što je donijelo brojne promjene u upravljanju bogatom prirodnom i kulturnom baštinom i njezinoj zaštiti. Stoga je Skup pokušaj da se omogući cjelovit pogled na stanje istraženosti prirodne i kulturne baštine, da se potakne na postavljanje odvažnijih pitanja i preispitivanje sadašnjeg stanja zaštite i pozove na zajedničko aktivno sudjelovanje u zaštiti i planiranju razvoja zaštićenih područja Hrvatske u svjetlu održivog gospodarskog razvoja – kaže ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić.
Osim znanstvenog skupa, u NP Krki priređuju i poklon za korisnike godišnjih ulaznica: kazališnu predstavu.
– Nadalje, u povodu 30. rođendana Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nagrađuje korisnike važeće godišnje ulaznice predstavom „Ljubav na prvi pogled“, koju će 2. listopada u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku izvesti kazališna grupa Lectirum. Pozivamo sve korisnike važeće godišnje ulaznice u NP „Krka“ da svoje ulaznice za predstavu preuzmu od četvrtka, 24. rujna do četvrtka, 1. listopada radnim danom od 7 do 20 sati u suvenirnici u upravnoj zgradi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u Šibeniku. Na ovaj način želimo korisnicima zahvaliti na ukazanom povjerenju pri kupnji godišnje ulaznice, koja omogućuje boravak u okruženju prirodnih ljepota i bogate kulturnopovijesne baštine Nacionalnog parka „Krka“ kad god požele. Zajedno proslavimo 30. rođendan Nacionalnog parka „Krka“! – poziva Katia Župan, glasnogovornica NP Krka.

2

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI