Neovisni novinarski portal
27.1.2021.
POLITIKA
Sv. Mihovil za uspjehe i blagodat Šibenika

Sv. Mihovil za uspjehe i blagodat Šibenika

Procesija (Foto: Grad Šibenik)

Procesija (Foto: Grad Šibenik)

Šibenik danas slavi Dan grada i blagdan sv. Mihovila, od ranog jutra, uz polaganje vijenaca za poginule branitelje, budnicu Šibenske narodne glazbe, procesiju, svetu misu i čestitke gradonačelnik dr. Željko Burića.

– Svim Šibenkama i Šibenčanima, ali i svima koji se tako osjećaju želim čestitati blagdan Svetog Mihovila, kada slavimo zaštitnika našeg prelijepog povijesnog Šibenika. Vjerujem kako će nam naš svetac podariti snage za uspješno savladavanje svih napora i izazova, kako bi ovaj grad i dalje vodili na blagodat svim njegovih stanovnika – čestitka je  gradonačelnika Burića.
Gradonačelnik je podsjetio i na uspjehe koji su već ostvareni, predstavljene i na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kada je uz dodijele nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama, prikazan i kratki video uradak brojnih okončanih gradskih projekata i onih čija je realizacija u tijeku (POVEZNICA).

– Ti projekti su promijenili lice ovoga Grada, jer pored toga što ulažemo u revitalizaciju bogate prošlosti, još više ulažemo u pametnu budućnost – primjer je upravo Sveučilište koje počinje s radom idućeg tjedna – ponosno je istaknuo gradonačelnik Šibenika.

17801-v

Nagrada Grada Šibenika na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena je Rudolfu Vučiću za iznimne uspjehe u glazbenoj djelatnosti; dr. sc. Dragi Margušu za izniman rad i doprinos promicanju zaštite prirode i okoliša i održiva razvoja; Jasenki Ramljak za iznimne uspjehe u oblasti kulture i dugogodišnji rad na Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik i Podima Šibenik d.o.o. za uspješnu realizaciju projekata poduzetničke zone Podi.

Plaketu Grada Šibenika dobili su: Lucija Jurković-Periša za zapažene sportske rezultate i promicanje ženskog plivanja i Željko Koloper za postignuća u kazališnom i glazbeno-scenskom radu.

Nagrada za životno djelo Grada Šibenika dodijeljena je Miroslavu Kotarcu – za izniman uspjeh u pedagoškom radu i odgoju brojnih generacija mladih košarkaša.

Iz gradske uprave podsjećaju da je danas cijeli dan ulaz na tvrđavu Sv. Mihovila besplatan i pozivaju sugrađane da iskoriste ovaj svečani, sunčani i neradni dan za šetnju tvrđavom.

Rudolf Vučić je na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća iz ruku gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća prima nagradu Grada Šibenika (Foto: Grad Šibenik)

Rudolf Vučić je na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća iz ruku gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća prima nagradu Grada Šibenika (Foto: Grad Šibenik)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI