Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
KULTURA
Supertoon u gostima - Tisno (Foto: Tris/H. Pavić)

Supertoon u gostima! – Večeras je bio u Tisnom, a već sutra možda u vašem gradu

Supertoon u gostima - Tisno (Foto: Tris/H. Pavić)
Supertoon u gostima - Tisno (Foto: Tris/H. Pavić)
Supertoon u gostima – Tisno (Foto: Tris/H. Pavić)

Nakon mjesec dana postfestivalske stanke Supertoon ponovo putuje – večeras je bio u Tisnom, sutra u Skradinu, a slijedećih vikenda i u drugim mjestima.

Tišnjanska publika večeras je svojoj knjižnici imala priliku upoznati se s recentim dostignućima svjetske animacije. Riječ je o projektu šibenskog Međunarodnog festivala animiranog filma ‘Supertoon’, nazvanom ‘Supertoon u gostima’, kroz koji nagrađeni filmovi 5. festivalskog izdanja koji je ovog ljeta održan u Šibeniku putuju prema drugim odredištima.

Namjera organizatora bila je decentralizirati kulturna zbivanja i iz većih gradskih središta distribuirati ih prema manjim sredinama. Uz pomoć Šibensko-kninske županije, te ovdašnjih gradova i općina to im je i uspjelo.

– Ideja nam je animirane filmove približiti publici koja nije bila u prilici pogledati ih u Šibeniku, te ujedno educirati nove naraštaje ljubitelja animacije, a nadamo se i buduće animatore – rekao nam je Petar Trebotić, jedan od direktora Festivala.

Kao večeras u tišnjanskoj knjižnici, gledatelji će retrospektivu ovogodišnjeg Supertoona u subotu s početkom u 18 sati moći pogledati i u kinu u Skradinu, a u nekoliko slijedećih vikenda i u drugim kino-dvoranama i knjižnicama diljem županije. – Kao i na svim ostalim programima koje organizira međunarodni festivala animacije Supertoon  ulaz na sve projekcije je besplatan – poručuju organizatori i pozivaju Skradinjane, Murterine, Kninjane i ostale da posjete njihove projekcije.

Osim širom Šibensko-kninske županije, prošle godine ‘Supetoon’ je bio u gostima u Klovićevim dvorima u Zagrebu, te u kinu ‘Zlatna vrata’ u Splitu. Retrospketivu ovogodišnjeg 5. ‘Supertoona’ već su vidjeli u Krakowu, a u listopadu će je gledati i u Mariboru.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI