Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
POLITIKA
Propala HDZ-ova ‘zasjeda’ za premijera

Propala HDZ-ova ‘zasjeda’ za premijera

mhdz_tisno (1) U autokampu Jazina u Tisnom na SDP-ovom stranačkom skupu danas se, uz predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, te SDP-ove ministre Branka Grčića, Ranka Ostojića, Sinišu Vargu i Tihomira Jakovinu, okupilo oko 400 članova i simpatizera stranke. No, skup je pokušalo omesti 30-ak članova HDZ-a.

Poziv na skup simpatizerima i članovima stranke bio je javno objavljen, pa su ovu prigodu za organizaciju prosvjeda iskoristili lokalni HDZ-ovci.  Premijera i predsjednika konkurenstke stranke HDZ-ovci, njih 30-ak iz Tisnog, Šibenika i okolnih mjesta, dočekali su transparentima.

O svom poduhvatu javnosti su se priopćenjem pohvalili iz Mladeži HDZ-a:

 – Došli smo pozdraviti predsjednika Vlade na oproštajnoj zabavi u Šibensko-kninskoj županiji i podsjetiti ga na  100.000 iseljenih i 100.000 izgubljenih radnih mjesta za njegova mandata – istaknuo je Gordan Fržop, predsjednik MHDZ-a Šibensko-kninske županije

– Stanovnici Općine Tisno došli su premijera upozoriti da je ovo mjesto gdje održava druženje sa svojim SDP-ovcima brzopotezno prodano ruskom investitoru za pokriće dugova i investiciju za koju se ne zna kada i kako će se dogoditi. Zahvaljujući „mudrim“ potezima ove Vlade i njihovog načelnika Ivana Klarina, Tišnjani i njihovi turisti strahuju od zatvaranja jedine velike tišnjanske plaže – ističe Jelena Obratov, predsjednica HDZ-a Općine Tisno.
– Signifikantna je i činjenica da je priređeni doček Milanović izbjegao tako da je „kozjom stazom“ stigao do mjesta okupljanja SDP-ovaca iz IX. Izborne jedinice. Svojim činom je još jednom na sramotan način izbjegao čuti glas naroda – zaključuje se u priopćenju organizatora prosvjeda (Priopćenje za medije – MHDZ ).

12020257_10153607714484324_1138502453_o_1Milanovića su, naime, HDZ-ovci čekali na ulazu u kamp sa strane mjesta Tisnog, a on je došao s druge strane, iz smjera Dječjeg vrtića ‘Spužvica’, kojeg je jutros obilazio u društvu načelnika Ivana Klarina i ministara Grčića i Ostojića. Tako premijer nije čuo ‘glas naroda’ ni vidio pomno organizirani doček aktivista konkurentske stranke.

Prosvjednike je, međutim, posjetio domaćin, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin.

– Legitimno je pravo svakog da prosvjeduje. Došao sam ih osobno pozdraviti i vidjeti o čemu se radi, čuti zbog čega prosvjeduju. Rukovao sam se s njima i bilo mi je čudno da uz mladež HDZ-a iz cijele Šibensko-kninske županije, osim čelnika i nekoliko starijih aktivista lokalnog HDZ-a, nije bilo nikog iz Tisnog. Na ove tri rečenice koje stalno ponavljaju i koje su napisali na transparente odavna je odgovoreno. Iako je skup organizirala mladež stranke, dovoljno su stari da bi znali što se u Hrvatskoj događalo posljednjeh godina. Dovoljno se vratiti samo četiri godine u povijest i sjetiti se  vlade Ive Sanadera koja će u hrvatskom narodu ostati zapamćena kao vlada koja je opljačkala vlastiti narod i državu. Na žalost, od te se stigme ta stranka i njena mladež nikad neće oprati. Uzalud im je lagati – rekao nam je Ivan Klarin, izrazivši žaljenje što je oporbeni politički tabor ‘na ovakav ružan način pokušao zasjeniti jedan lijepi događaj, završetak radova i obilazak dječjeg vrtića ‘Spužvica’ koji svoja vrata polaznicima otvara u ponedjeljak.

Prosvjed protiv premijera nije bio prijavljen, pa će policija protiv organizatora i sudionika u ponedjeljak pokrenuti prekršajni postupak. Policija je privela jednu osobu.

HDZ-ovci na dočeku premijera (Foto: MHDZ-a)

HDZ-ovci na dočeku premijera (Foto: MHDZ-a)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI