Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Gordan Fržop pred Policijskom postajom Vodice (Foto: InfoVodice)

Prijava predsjedniku šibenske Mladeži HDZ-a

Gordan Fržop pred Policijskom postajom Vodice (Foto: InfoVodice)
Gordan Fržop pred Policijskom postajom Vodice (Foto: InfoVodice)

Gordan Fržop pred Policijskom postajom Vodice (Foto: InfoVodice)

 Policija je konačno utvrdila tko je organizator neprijavljenog prosvjeda  40-ak pripadnika Mladeži HDZ-a kojim su u subotu ometali održavanje skupa SDP-a za IX izbornu jedinicu u Tisnom, gdje se uz premijera Zorana Milanovića i četvoricu ministara okupilo nekoliko stotina članova i simpatizera stranke. Riječ je o Gordanu Fržopu, predsjedniku Mladeži HDZ-a Šibensko-kninske županije.

Iako je prethodno u dva priopćenja za javnost odgovornost za neprijavljeni prosvjed preuzela Mladež Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije i njen predsjednik Gordan Fržop, policija je slučaj zaključila tek jutros, nakon obavljenog obavjesnog razgovora.

–  U 9.30 uručeno mu je izvješće o prekršaju i on je napustio Policijsku postaju Vodice. Utvrđeno je da je počinio prekršaj po članku 7 Zakona o javnom okupljanju, kažnjiv po članku 34, stavak 1 – rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.

 Članak 7. zakona kaže da je organizator dužan prijaviti održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda policijskoj upravi na čijem se području namjerava održati pet dana prije početka održavanja, dok članak 34. kaže da će se osoba koja organizira mirno okupljanje ili javni prosvjed bez prijave kazniti novčanom kaznom od 5.000,00 do 20.000,00 kuna. Visinu kazne odredit će Prekršajni sud u Šibeniku.

Uz organizatora Fržopa, prekršajni nalog je dobila i 58-godišnja prosvjednica. Ona je kažnjena za omalovažavanje i vrijeđanje ministra Ranka Ostojića i petorice policajaca, za vožnju motocikla u pijanom stanju i nenošenje osobne iskaznice.  Ostali sudionici prosvjeda neće snositi posljedice pred zakonom.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI