Neovisni novinarski portal
25.10.2020.
UKRATKO
Predavanja “Nasljeđe bogumila – duhovni put nekoć i danas” u Zadru, Šibeniku i Splitu

Predavanja “Nasljeđe bogumila – duhovni put nekoć i danas” u Zadru, Šibeniku i Splitu

lrc-letak

Međunarodna škola Zlatnog ružina križa “Lectorium Rosicrucianum” javlja kako organizira tri javna predavanja pod nazivom “Nasljeđe bogumila – duhovni put nekoć i danas”. Predavanja će se, kažu, održati u gradskim knjižnicama u Zadru, Šibeniku i Splitu po slijedećem rasporedu:

Zadar, 14.09.2015. (ponedjeljak) u 18:30 sati, gradska knjižnica Zadar, Ul. Stjepana Radića 11
Šibenik, 15.09.2015. (utorak) u 18:30 sati, gradska knjižnica Juraj Šižgorić, Poljana 6
Split, 16.09.2015. (srijeda) u 18:30 sati, gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica slobode 2.
Ulaz je besplatan.
– U današnje vrijeme preplavljeni smo informacijama raznih sadržaja. Tako je i u svijetu duhovnosti. Razne metode, tehnike, naučavanja i filozofije prisutni su na svakom “klik” koraku. Ono što se nekad držalo skrivenim znanjem dostupno nekolicini odabranih sada je na raspolaganju svima koje to područje zanima. Riječi kao što su energija i viša svijest zamijenile su vjeru i uskrsnuće. Ljudi danas više ne traže posrednika za više svijetove, več žele direktno duhovno iskustvo. Ipak, privlačna snaga prakršćanskog pokreta Bogumila, osjeća se snažno i danas. Neke vrijednosti jednostavno ne blijede – pojašnjava organizator Nikša Krampus o tematici predavanja.
Predavanje i prezentacija na temu Nasljeđe Bogumila – duhovni put nekoć i danas, održati će učenici gnostičke škole Lectorium Rosicrucianum, traje oko jedan sat, a ponuditi će se povijesni i filozofski pogled na ovo davno bratstvo, gledano u svjetlu gnoze i “prevedeno” na jezik kojim suvremeni čovjek komunicira, veli Krampus.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI