Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
POLITIKA
Ostojić dijelio banane, napala ga pijana 58-godišnja aktivistica MHDZ-a i završila u postaji

Ostojić dijelio banane, napala ga pijana 58-godišnja aktivistica MHDZ-a i završila u postaji

Mladež HDZ-a je za doček premijera pripremila transparente (Foto: MHDZ)

Mladež HDZ-a je za doček premijera u Tisnom pripremila transparente (Foto: MHDZ)

Unatoč pozivu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka ‘da kampanja bude normalna i čista – kampanja poštenih ljudi koji se pošteno bore’, zbog akcije HDZ-a na predizbornom okupljanju SDP-ovaca za IX izbornu jedinicu morala je intervenirati – policija.

Prosvjed, kako su se pohvalili u svom priopćenju za javnost, organizirala je Mladež HDZ-a. Oni su, tvrde, ‘dočekali premijera Milanovića u općini Tisno kako bi ga podsjetili na njegove brojne „uspjehe“.  – Došli smo pozdraviti predsjednika Vlade na oproštajnoj zabavi u Šibensko-kninskoj županiji i podsjetiti ga na  100.000 iseljenih i 100.000 izgubljenih radnih mjesta za njegova mandata“ – istaknuo je u priopćenju Gordan Fržop, predsjednik MHDZ-a Šibensko-kninske županije, uz opasku kako je ‘priređeni doček Milanović izbjegao tako da je „kozjom stazom“ stigao do mjesta okupljanja SDP-ovaca iz IX. Izbornejedinice’, čime je ‘još jednom na sramotan način izbjegao čuti glas naroda’.

SDP-ovci su prosvjednicima dijelili hranu i sokove (Foto: Facebook)

SDP-ovci su prosvjednicima dijelili hranu i sokove (Foto: Facebook)

 HDZ-ovci su se s transparentima utaborili pred autokampom Jazina gdje se održavao skup, a kad je već bilo izvjesno da ne kane otići, domaćin skupa, načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i saborski zastupnik Franko Vidović, zajedno s nekoliko aktivista, prosvjednicima su donijeli hranu i piće. Dijelile su se kroštule i sokovi, a ministar Ostojić donio im je banane. Rugao se i učio mlade HDZ-ovce kako se konzumiraju. No, bio je napadnut, pa je morala je intervenirati policija. Privedena je 58-godišnja aktivistica Mladeži HDZ-a.  Još uvijek traje istraga, ali čini se da će, uz privedenu izgrednicu, prekršajno odgovarati i MHDZ-a kao organizator neprijavljenog prosvjeda.

Evo što o incidentu kaže policija:
– Utvrdili smo da je dana 12. rujna u vremenu od 14.20 – 15.55 sati u Tisnom na ulazu u tamošnji kamp, bez prijave javnog okupljanja, okupilo oko 40 prosvjednika s transparentima povodom boravka predsjednika Vlade RH, gospodina Zorana Milanovića i njegovih suradnika na području otoka Murtera i mjesta Tisno. Obzirom na to, za dolazak Predsjednika Vlade RH i njegovih suradnika u tamošnji kamp izabran je alternativni pravac, a kada je oko 15.50 sati prosvjednicima pristupio potpredsjednik Vlade RH i ministar  unutarnjih poslova, uz načelnika Općine Tisno, 58-godišnja prosvjednica ga je verbalno napala. Potom je mopedom došla u krug autokampa i odbila usmenu zapovijed policijskog službenika da se s vozilom udalji. Oglušila se na ponovljenu zapovijed, kao i pri traženju osobne iskaznice radi utvrđivanja identiteta. Tom prilikom je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Zbog utvrđivanja identiteta,  oko 16.30 sati 58-godišnjakinja je dovedena u prostorije Policijske postaje Vodice, gdje je alkotestirana, kojom prilikom je utvrđeno da je u alkoholiziranom stanju – kažu u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj.

'Narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba brinuti za svoju budućnost' (Foto: MHDZ).

‘Narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba brinuti za svoju budućnost'(Foto: MHDZ).

Policija joj je napisala prekršajnu prijavu zbog omalovažavanja i vrijeđanja ministra Ostojića i još pet policajaca, nenošenja osobne iskaznice i vožnje u pijanom stanju. – Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena je uz Optužni prijedlog dovedena Prekršajnom sudu u Šibeniku – kažu u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj.

Postupak oko utvrđivanja organiziratora neprijavljenog mirnog prosvjeda je u tijeku, tako da MHDZ-u još nije napisana prijava.

Ranko Ostojić, Ivan Klarin i Franko Vidović pokušali su razgovarati s prosvjednicima (Foto: Facebook)

Ranko Ostojić, Ivan Klarin i Franko Vidović pokušali su razgovarati s prosvjednicima (Foto: Facebook)

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI