Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
POLITIKA / UKRATKO
ddd

Obilježavanje Spomendana Rujanskog rata

ddd
ddd

Damir Vučenović, Branka Juričev Martinčev, Goran Pauk i Luka Petrina na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: www.skz.hr)

Šibensko-kninska županija i ove godine, u suradnji sa udrugama hrvatskih branitelja, gradovima Šibenikom, Vodicama, Skradinom i Drnišom, te općinama Unešić i Rogoznica tijekom rujna organizira niz događaja u sklopu obilježavanja Spomendana Rujanskoga rata.

Župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev-Martinčev i predstavnici udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, na konferenciji za novinare su predstavili program obilježavanja 24. obljetnice Rujanskog rata.

– Rujanski šibenski ratni podvig bio je prekretnica ne samo za Šibenik, već i za čitavu Republiku Hrvatsku. Upravo u spomen na te dane, u mjesecu rujnu prigodnim događanjima u našoj županiji želimo sačuvati od zaborava dane ponosa i slave, ali i ispričati slavnu povijest stvaranja i obrane Domovine novim generacijama rođenim nakon Domovinskog rata – rekao je župan Goran Pauk.

Damir Vučenović, predsjednik Udruge specijalne policije „Jastrebovi“ istaknuo je da ove godine, 17. rujna „Jastrebovi“ slave 25. godišnjicu osnivanja, povodom čega će u PU Šibensko-kninskoj biti otvoren Spomen park poginulim i umrlim pripadnicima Specijalne policije „Jastrebovi“.

Ovogodišnji program obilježavanja 24. obljetnice Rujanskoga rata započinje danas, manifestacijom  „Žirjanski dani ponosa i slave“ koja će se održavati na Žirju od danas do 13. rujna, u organizaciji Udruge Ruža Hrvatska pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Cijeli ovogodišnji program obilježavanja Spomendana Rujanskoga rata možete pogledati OVDJE  (Program Spomendana rujanskog rata 2015).

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI