Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
POLITIKA
Milanović, Jakovina i Ostojić sa stočarima: Proglašeni najbolji hrvatski OPG-i

Milanović, Jakovina i Ostojić sa stočarima:
Proglašeni najbolji hrvatski OPG-i

Ostojić, Milanović, Jakovina i Klatić (Foto: Tris/H. Pavić)

Vidović, Ostojić, Milanović, Jakovina i Klarić zauzimaju mjesta u prvom redu (Foto: Tris/H. Pavić)

OPG Goran Jančo iz Osječko-baranjske, OPG Rodoljub Džakula iz Sisačko-moslavačke i OPG Perica Anić iz Ličko-senjske županije tri su najbolja hrvatska obiteljska poljoprivredna gospodarstva po ocjenama stručnog žirija Projekta „Zlata vrijedan“ koji zajednički provode Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list.

Svečanost proglašenja pobjednika upriličeno je sinoć na obiteljskom gospodarstvu Skelin u Drninovcima kraj Drniša, gdje su uz glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića bili i premijer Zoran Milanović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, te predstavnici HRT-a, župani, pročelnici za poljoprivredu,  predstavnici nominiranih OPG-a sa svojim obiteljima i drugi uzvanici.

OPG Turkalj iz Karlovačke županije proglašen je najboljom mladom nadom,  a po glasovima čitatelja Večernjeg lista najbolji je OPG Radenko Hažić iz Međimurske županije.

Obitelji Jančo iz Punitovaca kraj Đakova pripala je nagrada u iznosu od 30.000 kuna. Oni imaju najsuvremeniju svinjogojsku farmu u Hrvatskoj na kojoj svake godine uzgoje 6000 svinja. Drugonagrađeni Rodoljub Džakula, stočar iz Sjeverovca, je osvojio 20.000 kuna, a Perica Anić, koji u Krasnom u Lici proizvodi sir, 10.000 kuna.

Nagradu pobjedniku je uručio premijer Zoran Milanović, koji je čestitao svim nagrađenima i svim nominiranim poljoprivrednicima. Poručio je da su oni budućnost Hrvatske.

Svečanost je održana u dvorištu mežu bazenima OPG-a Skelin u Drinovcima (Foto: Tris/H. Pavić)

Svečanost je održana među bazenima i apartmanima OPG-a Skelin u Drinovcima (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI