Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
POLITIKA
Nositelj nezavisne liste Neven Mikulandra (Foto: Tris/H. Pavić)

Koalicijski nesporazum nezavisnih:
Neven Mikulandra bježi od Stipe Petrine

Nositelj nezavisne liste Neven Mikulandra (Foto: Tris/H. Pavić)
Nositelj nezavisne liste Neven Mikulandra (Foto: Tris/H. Pavić)

Nositelj nezavisne liste Neven Mikulandra (Foto: Tris/H. Pavić)

Manje od tjedan dana od kada je predstavljena, koalicija s kojom Nezavisna lista Stipe Petrine izlazi na parlamentarne izbore već je izgubila jednog člana. Naime, Nezavisna lista Nevena Mikulandre iz Bilica priopćenjem za javnost je demantirala Stipu Petrinu koji je prošlog tjedna obznanio kako zajedno nastupaju na ovim izborima (POVEZNICA).

– Uz NL Stipe Petrine  se veže i moje ime, stoga želim istaknuti i skrenuti pozornost na slijedeće: Nakon lokalnih izbora od prije dvije godine, kada sam sa svojom listom surađivao sa NL Stipe Petrine, mi više nismo imali nikakvih kontakata, a posebice vezano za nadolazeće parlamentarne izbore, te želim istaknuti kako nikakav dogovor oko suradnje nismo postigli, niti smo bilo što potpisali, niti smo uopće o toj temi razgovarali. Držim da je krajnje nekorektno provlačiti moje ime kroz medije bez moga znanja i suglasnosti. Ovim želim istaknuti kako ja kako nositelj NL Nevena Mikulandre ne dajem nikakvu potporu NL Stipe Petrine, već ću u dogovoru sa članovima svoje liste odlučiti komu ćemo dati potporu na nadolazećim parlamentarnim izborima – napisao je u današnjem priopćenju nositelj nezavisne liste i predsjednik Općinskog vijeća Bilica Neven Mikulandra.

Sam Petrina uvažava odluku Nevena Mikulandre, ali napominje kako je zajednički izlazak na parlamentarne izbore dogovarao sa istaknutim članom biličke nezavisne liste i kako je zbog toga smatrao kako je koalicija zaključena.

– Neven Mikulandra je u pravu. Uistinu s njim osobno nismo razgovarali. Međutim, član njegove liste Branimir mikulandra, ujedno je vijećnik Županijske skupštine s Nezavisne liste Stipe Petrine i koaliciski partner sa liste Nevena Mikulandre, bio je zadužen za kontakt sa nositeljem liste gospodinom Nevenom Mikulandrom. Dakle, uz PUNU SUGLASNOST člana nezavisne liste Nevena Mikulandre, gos, Branimira Mikulandre, na popis stranaka, nezavisnih lista i pojedinaca koji nas podupiru na parlamentarnim izborima stavili smo i listu gospodina Nevena Mikulandre. Da je tome tako, dokaz je i činjenica da je gospodin Branimir Mikulandra BIO OSOBNO prisutan na tiskovnoj konferenciji na kojoj smo objavili imena ljudi, lista i stranaka koji nas podržavaju. Ovim putem ispričavam se gos. Nevenu Mikulandri radi ovog nesporazuma i nadam se da ovo neće uticati na našu daljnjnu suradnju koja je do sada bila izuzetno korektna i plodonosna – odgovorio je Stipe Petrina.

Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Stipe Petrina (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI