Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
POLITIKA
Bivša gradonačelnica Josipa Rimac s novim gradonačelnikom Nikolom Blaževićem (Foto: Grad Knin)

Josipa Rimac više nije gradonačelnica Knina:
‘U ovom trenutku HDZ treba moj potpuni angažman i ja sam spremna dati sve od sebe’

Bivša gradonačelnica Josipa Rimac s novim gradonačelnikom Nikolom Blaževićem (Foto: Grad Knin)
Bivša gradonačelnica Josipa Rimac s novim gradonačelnikom Nikolom Blaževićem (Foto: Grad Knin)
Bivša gradonačelnica Josipa Rimac s novim gradonačelnikom Nikolom Blaževićem (Foto: Grad Knin)

Nakon deset godina ili dva i pol mandata vođenja Grada Knina Josipa Rimac više nije gradonačelnica. Danas se oprostila od te funkcije zbog odlaska na dužnost direktorice predizborne kampanje HDZ-a.

Budući da u slučaju kad gradonačelnik(ca) odstupi s dužnosti nakon što odsluži više od polovice mandata nije potrebno raspisivati izvanredne izbore, gradonačelničku dužnost će do idućih redovnih lokalnih izbora preuzeti njen prvi zamjenik Nikola Blažević. Na svečanosti povodom oproštaja Josipe Rimac, održanoj u prepunoj gradskoj vijećnici, pred kolegama iz gradske vlasti i javnog života grada i županije, Rimac se od Knina oprostila izvještajem o svemu učinjenom u deset godina svoje dužnosti gradonačelnice.

Oproštaj od gradonačelnice (Foto: Grad Knin)

Ujedno je na svečanosti i predstavljena monografija ‘Knin 2005-2015’  koju su ovom prigodom priredili Narodna knjižnica i Grad Knin. – Kada sam postala gradonačelnica Knina, još k tome i najmlađa, jedino mi je bilo važno ne iznevjeriti svoje sugrađane koji su mi dali povjerenje te raditi na očuvanju i razvoju našeg grada. A grad to smo svi mi. To su i škole, zgrade, crkve, tvrđava, spomenici, naše rijeke, ceste, mostovi, parkovi, stadioni i muzeji. Grad su naša djeca, naši sportaši, kulturnjaci, ekolozi, humanitarci, branitelji, pjesnici, inovatori… – napisala je u predgovoru Josipa Rimac.

Uz napomenu da sve to ne bi bila mogla napraviti bez potpore najbližih suradnika, ali i svih sugrađana, pohvalila se kako je u njenom mandatu u Knin uloženo milijardu i 200 milijuna kuna.

Prigodno poziranje (Foto: Grad Knin)

U izjavi novinarima zahvalila je građanima Knina koji su je tri puta izabrali da vodi grad, ali i Hrvatskoj demokratskoj zajednici, te je citirala pjesmu ‘Sarajevo, ljubavi moja’ Kemala Montena.
– Kako kaže pjesma, ‘Zajedno smo rasli grade ti i ja’. Postala sam gradonačelnica s 25 godina i deset godina je sigurno puno. Ja se osjećam u duhu kao da mi je još uvijek 25, ali sigurno je da sam rasla i kao osoba i kao čovjek sa svojim gradom i nije lako nakon deset godina reći doviđenja. Uz ovako sjajnu ekipu i dobre rezultate, uz velike potencijale, sigurno nije lako. Međutim, u životu sam uvijek bila svjesna i spremna donositi odluke, ali i izvršavati ih – rekla je bivša gradonačelnica i buduća saborska zastupnica HDZ-a.
Na upit novinara o njenoj ulozi u budućoj vladi, koju bi prema njenim očekivanjima trebao formirati HDZ, izbjegla je dati precizan odgovor.

– Ono što je u ovom trenutku moj zadatak i cilj je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice i naše domoljubne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima i kada osvojimo pobjedu o daljnjim planovima ćemo tada. Do tada važno je samo da se svi skupa uhvatimo oko istog projekta, a to je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim parlamentarnim izborima – rekla je Josipa Rimac.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i direktorica kampanje  Josipa Rimac na nedavnom stranačkom susretu u Drnišu (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i direktorica kampanje Josipa Rimac na nedavnom stranačkom susretu u Drnišu (Foto: Tris/H. Pavić)

No novinari su inzistirali da komentira najave da će u slučaju pobjede HDZ-a biti Ministrica socijalne skrbi i potpredsjednica vlade.
– Ja sam zahvalna HDZ-u na potpori koju mi je pružio ovdje. Uvijek sam spremna provoditi odluke HDZ-a, pa i da se radi o nekoj trećoj funkciji, o nekoj važnijoj ulozi na nacionalnoj razini, ali uvijek sam spremna vratiti se u svoj grad – rekla je Rimac.
Na pitanje kako se nakon izravno izabrani, važnija važnija stranačka funkcija ili povjerenje birači koji su je izabrali – Ono što je sigurno, bez obzira što sam izabrana na neposrednim
izborima, da je moj uspjeh i izbor na čelo grada bio prije svega zahvaljujući potpori HDZ-a. U ovom trenutku HDZ treba moj potpuni angažman i ja sam spremna. Dat ću sve od sebe – rekla je Josipa Rimac.

Josipa Rimac će u Saboru zamijeniti HDZ-ovog zastupnika Antu Jerolimova, bivšeg načelnika Općine Preko na otoku Ugljanu, koji je zbog istrage o krivotvorenju diplome morao napustiti mjesto. Jerolimova će Rimac zamijeniti vrlo kratko. Zastupničku prisegu polaže već slijedeći tjedan, nakon čega će Sabor biti raspušten kako bi bili raspisani izbori.

Direktorica kampanje HDZ-a Josipa Rimac i predsjednik stranke Tomislav Karamarko na nedavno stranačkom skupu u Vodicama (Foto: H. Pavić)

Direktorica kampanje HDZ-a Josipa Rimac i predsjednik stranke Tomislav Karamarko na nedavno stranačkom skupu u Vodicama (Foto: H. Pavić)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI