Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
POLITIKA
HDZ zabrinut: Milanović stavio desnu ruku na srce, Bandić nosi bedž s Josipom Brozom Titom, na aerodromu ne piše ‘doktor Tuđman’

HDZ zabrinut:
Milanović stavio desnu ruku na srce, Bandić nosi bedž s Josipom Brozom Titom, na aerodromu ne piše ‘doktor Tuđman’

'Sjetimo se i to kako se Bandić svako jutro i svaki puta u predizborne svrhe poziva na blagopokojnog kardinala Alojzija Stepinca, a popodne nosi na reveru bedž njegovog krvnika Josipa Broza Tita.'
S današnje konferencije Mikučića i Barišića (foto prinetscreen HTV)

S današnje konferencije Mikulića i Barišića (foto prinetscreen HTV)

HDZ je jako zabrinut jer je, tvrde, Zoran Milanović držao desnu ruku na srcu, Milan Bandić nosi bedž s likom Josipa Broza Tita, a na fasadi zagrebačkog aerodroma još uvijek ne piše ime doktora Franje Tuđmana. Gore navedeni slučajevi su neki od ključnih problema u državi, kako se može zaključiti iz današnjeg nedjeljnog nastupa dvojice hadezeovaca, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a (i gradonačelnika) Velike Gorice Dražena Barišića i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba Andrije Mikulića.

– Pozivamo Milanovićevu vladu da napokon prekine s predizbornim licemjerstvom i igrokazom oko naziva zagrebačke zračne luke. A SDP-ovo licemjerstvo i instant domoljublje dokazuje i to da na svome skupu niti jednom riječju nisu spomenuli utemeljitelja hrvatske države – doktora Franje Tuđmana. Što očekivati od Milanovića koji jučer prvi put u životu stavlja desnu ruku na srce. Ne preza pred ničim i stavlja desnu ruku na srce – isključivo u predizborne svrhe – ustvrdio je uz ostalo Mikulić na konferenciji za novinare koju su naslovili: „Dr. Franjo Tuđman – Licemjerje SDP-a i Milana Bandića“.
Već se aerodromu moglo dati ime, posebice jer je obitelj utemeljitelja moderne hrvatske države doktora Franje Tuđmana već dala suglasnost, vele ova dvojica istaknutih članova Hrvatske demokratske zajednice.
– Na gradilištu zagrebačke zračne luke kasne radovi i jedan dio fasade se ne može završiti i zatvoriti dok se ne definira koji će napis biti na nju stavljen – zabrinut je Barišić.
Mikulić dalje napominje kako ‘licemjerje kao što je Milanovićevo, pokazuje i Bandić – doktora Tuđmana se sjeti isključivo u predizborne svrhe‘.
– Podjednako tako imamo i jednog licemjera, a on se zove gospodin Milan Bandić. Podsjetimo i to: kada je otkriveno da je Bandić na reveru nosio bedž s Josipom Brozom Titom u Gradskoj skupštini se zaklinjao pred televizijskim kamerama da to – nije istina! A svi znamo da je to bila istina. Sjetimo se i to kako se svako jutro i svaki puta u predizborne svrhe poziva na blagopokojnog kardinala Alojzija Stepinca, a popodne nosi na reveru bedž njegovog krvnika Josipa Broza Tita, jednog od 10 najvećih zločinaca u povijesti. I to govori dovoljno o njemu – zaključio je Mikulić.
Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI