Neovisni novinarski portal
27.1.2021.
POLITIKA
Glogoški i Klemm na proslavi u Šibeniku: Izbore ne bi vezivali za događanja iz rata

Glogoški i Klemm na proslavi u Šibeniku:
Izbore ne bi vezivali za događanja iz rata

Obilježavanje 25. obljetnice 'Jastrebova' - sveta misa za poginule (Foto: Tris/H. Pavić)

Obilježavanje 25. obljetnice ‘Jastrebova’ – sveta misa za poginule (Foto: Tris/H. Pavić)

U proslavi 25. obljetnice osnutka specijalne jedinice policije ‘Jastrebovi’ sudjelovali su i predvodnici braniteljske pobune, vođe ‘šatoraša’ pred Savskom 66 Đuro Glogoški i Josip Klemm.

No, iako su predvodnici pobune branitelja nedavno najavili izlazak na parlamentarne izbore i ulazak u Sabor, u ovom svečanom trenutku novinarima o izborima nisu htjeli govoriti.
– Došli smo obilježiti 25. godišnjicu specijalne policije iz Šibenika. Znamo sve što se događalo ovdje 1991. godine i zato smo i došli. To su ljudi koji su zaslužni za Hrvatsku samostalnost, a najzaslužniji su oni koji su dali svoje živote. Dolazili smo u Šibenik i ranije, ali ne bi izbore vezao za događanja iz Domovinskog rata – rekao nam je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata.
– Čestitam Šibenčanima što su dali veliki doprinos u stvaranju hrvatske slobode. Politiku ostavimo sa strane – dodao je Glogoški.
– Kako te nije sramota to pitati? U godinu dana prošao je toliko kilometara koliko Milanović nije prošao nikad za hrvatski narod. I ti pitaš takvo pitanje je li to predizborna kampanja. Da si upućen u hrvatske branitelje znao bi koliko čovjek ide. I onda bi znao da to nije predizborna kampanja. Ovo je iz poštovanja prema hrvatskim braniteljima, tu smo iz poštovanja prema ljudima koji su poginuli – rekao je Josip Klemm, ne dopuštajući pitanja o šatoru i predizbornoj kampanji.
–  Od kad sam predsjednik Udruge dolazim svake godine u Šibenik. Dovoljno je da ti kažem da Josip Klemm ima preko 1600 dana Domovinskog rata – rekao je Josip Klemm.

– Ne smijemo mi istrčavati. Sve ima svoje vrijeme i mjesto – rekao je i podsjetio da je tu jer su specijalna jedinica policije ‘Jastrebovi’ jedna od prvih jedinica osnovanih u Domovinskom ratu.

– Dovoljno je reći da je ta jedinica osnovana 17. 9. 1990. godine, odmah poslije osnivanja ATJ Lučko. Što znači da je ta jedinica prošla jedan krvavi put. Dovoljno je reći da su ovi dečki prvi stali u obranu suvereniteta republike Hrvatske. Zato treba skinuti kapu i pokloniti se jer su bili prvi i nisu dvoumili treba li stati u obranu domovine – rekao je novinarima Klemm.

No, na svečanoj akademiji održanoj u dvorani Katoličke osnovne škole ipak nije odolio i dotakao se politike i Sabora.

– Trebalo nam pet godina da vratimo ono što je naše. A vidite i sami, treba nam 25 godina da povratimo dostojanstvo Domovinskog rata, da se prekine to da u Saboru hrvatske branitelje nazivaju barbarima, teroristima i sličnim pogrdnim imenima – rekao je s govornice Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije RH.

Josip Klemm za govornicom svečane akademije održane povodom 25. obljetnice Jastrebova (Foto: H. Pavić)

Josip Klemm za govornicom svečane akademije održane povodom 25. obljetnice Jastrebova (Foto: H. Pavić)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI