Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
POLITIKA
Franko Vidović: ‘HDZ-ova gradska vlast i Tomislav Karamarko osramotili su Šibenik’

Franko Vidović:
‘HDZ-ova gradska vlast i Tomislav Karamarko osramotili su Šibenik’

Joško Šupe i Franko Vidović na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Joško Šupe i Franko Vidović na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednik GO SDP-a Franko Vidović i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Šibenika Joško Šupe na današnjoj konferenciji za novinare izrazili su ogorčenje ponašanjem HDZ-ovaca na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

– Tu se dogodilo da je župan Goran Pauk govorio neistine i politizirao, a za to nije bilo ni vrijeme ni mjesto. Gradonačelnik Željko Burić je pričao građanima Šibenika bajke koje je pretočio u jedan film. Obuzela ih je toliko ta filmska industrija, pa su i sami o sebi snimili film, a počeli su sami sebi davati nagrade, za što je primjer dodjela nagrade Gospodarskoj zoni Podi – rekao je Joško Šupe.

Franko Vidović, pak, zgrožen je najviše postupkom svog saborskog kolege i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je na svečanu sjednicu poslao svog – izaslanika.
– A onda na toj svečanoj sjednici nas sve zajedno sramote i posebno pozdravljaju takvog izaslanika. O čemu to govori, ako ne o liku i djelu gospodina Karamarka. Dakle, on nema nikakvu drugu funkciju, predsjednik je stranke u oporbi, kao što je zoran Milanović to bio 2009. ili 2010. kada je SDP-ova i HNS-ova koalicija upravljala gradom. Ne sjećam se, a niti bih to dozvolio kao čovjek iz tadašnje izvršne vlasti, da predsjednik stranke pošalje svog izaslanika kojeg se k tome i posebno pozdravlja. Mislim da na taj način srozavaju grad i događaj praznika grada i svečane sjednice. Srozavaju i one ljude koji su dobili nagrade, apsolutno zasluženo, srozavaju cijelu svečanost. U demokraciji to nije primjereno. To što je predsjednica države poslala svoju izaslanicu, to pozdravljamo i to tako treba biti, a da su predsjednik Vlade i Sabora poslali svoje izaslanike, i to bih pozdravio. Međutim da bi svaki pojedini saborski zastupnik kreno slati svog izaslanika, to je smiješno i neprimjereno – rekao je Vidović.

Predsjednik GO SDP-a i Saborski zastupnik Franko Vidović (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednik GO SDP-a i Saborski zastupnik Franko Vidović (Foto: Tris/H. Pavić)

I on se narugao filmskom uratku o koji je gradska vlast platila da slavi njene uspjehe.
– Dakle, ja pozdravljam svako ulaganje u filmsku industriju. Tu se snimaju Igre prijestolja, što je jedan od najjačih projekata HDZ-ove vlasti, takav da su valjda i u samom scenariju sudjelovali od početka. Osim što glume kao statisti  amateri u filmovima, glume i u stvarnom životu. Također kao statisti amateri, na žalost. Filmić počinje sa diskutabilnim kadrovima, Hvale svoje dvije godine vlasti, ali što je na početku filma? Plaža Banj, a sjetimo se kako su o njoj govorili kao o zagađenoj plaži, tvrđšava sv Mihovi, za koju su tvrdili da je kulturocid, sada su najveći uspjesi ove vlasti – rekao je Vidović komentirajući svaki kadar fiilma, s konačnim zaključkom da nakon dvije godine ove vlasti nema nikakvog pomaka.
– Moram se osvrnuti na jedan od većih uspjeha ove gradske vlasti, a i samog župana Gorana Pauka. Ministarstvo finanacija prebacilo je 56 milijuna kuna dugova HNK Šibenik na Grada Šibenik, temeljem čega je Grad ušao u dioničko društvo kao glavni dioničar kluba. A zamislite što radi gradoonačelnik, vrati sve one ljude koji su doveli klub u dubioze. I sad kao Grad dižemo kredit da bi financirali tu istu ekipu. I onda govorimo o uspjesima. Što je uspjeh? To što je završio u trećoj ligi, što je sad u drugoj, a troši kao da igra ligu prvaka? – pita se Vidović.
Za bolnicu, koju je donedavno vodio sadašnji gradonačelnik dr. Željko Burić, Vidović je kazao da posljednja izvješća te ustanove dokazuju da ta ustanova može poslovati bez gubitaka.
– S jedne strane mi je žao zbog obveza nisam mogao biti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, a s druge strane mi je drago, jer to što se dogodilo je jedna velika sramota za grad Šibenik. Nitko nikada nije zloupotrebljavao Gradsko vijeće na ovakav način, sve do ove vlasti – rekao je Vidović, ocijenivši da je sjednica bila u potpunosti u funkciji izbora, što je po njemu, ‘bahato, arogantno i bezobrazno ponašanje’.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom viječu Šibenika Joško Šupe (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom viječu Šibenika Joško Šupe (Foto: Tris/H. Pavić)

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI