Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
KULTURA
Završetak Musice Appassionate u Šibeniku pred prepunim gledalištem

Završetak Musice Appassionate u Šibeniku pred prepunim gledalištem

Programom „Opera gala“ jučer je svečano zatvoren 8. festival klasične glazbe Musica Appassionata u Muzeju grada Šibenika.

Musica Appassionata (9)

Pred ispunjenim gledalištem nastupili su Marijana Prohaska (sopran), Martina Klarić (sporan), Nera Gojanović Kljajić (mezzosporan), Krešimir Stražanac (bas-bariton) i Gordana Pavić (klavir).
– Već sam treći put u Šibeniku, radujem se svakom novom pozivu – rekao na je Krešimir Stražanac. – Jako me veseli ogroman interes publike i nadam se da će i u idućim godinama izvođači doživljavati ovako topao prijem u Šibeniku.
Festival Musica Appassionata posvećen je šibenskom opernom pjevaču Nevenu Belamariću, a ove je godine otvoren 15. srpnja, koncertom Hrvatskog baroknog ansambla u klaustaru samostana sv. Frane.
– Sretna sam što postoji interes za jedini festival klasične glazbe u Šibeniku. Festival živi, nadograđuje se i okuplja prave zaljubljenike u klasiku – rekla je operna pjevačica i umjetnička direktorica festivala, Nera Gojanović Kljajić.
Festival Musica Appassionata, koji je ove godine Šibenčanima ponudio šest vrhunskih nastupa, održan je u organizaciji HNK u Šibeniku, a pod pokroviteljskom Ministarstva kulture, Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, Šibenske biskupije, Muzeja grada Šibenika, Sokolarskog centra, Galerija sv. Krševana i samostana sv. Frane.

 


VEZANE VIJESTI