Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
KULTURA / POLITIKA
SDP Vodice: MC ‘Faust Vrančić’ postao je zaboravljeni projekt

SDP Vodice:
MC ‘Faust Vrančić’ postao je zaboravljeni projekt

A za to krive nestručno političko kadroviranje vodičke gradonačelnice.

Kreativni dani Fausta Vrančića - Otok Prvić (Foto H. Pavić) (53)

„U Memorijalnom centru „Faust Vrančić“ na otoku Prviću, zbog nestručnog političkog kadroviranja gradonačelnice Vodica, gospođe Branke Juričev-Martinčev i nedostatka stručnog menadžmenta u samom vođenju navedenog Centra, nakon samo tri godine, ova je ustanova postala zaboravljeni projekt, iako je trebala biti snažni poticaj razvoju samog otoka. Prije tri godine u Centar je uloženo 1,3 milijuna eura, a cilj projekta bio je dodatno brendiranje Vodica kao turističke destinacije, ali i kvalitetna valorizacija otoka Prvića“, ističe se u priopćenju Josipa Zanze, predsjednika GO SDP-a Vodice.
S obzirom na podatke o posjećenosti, tvrdi se u nastavku, strategija upravljanja Centrom je u potpunosti zanemarena, a stvaranje imidža destinacije uopće nije provedeno. Političko kadroviranje te zanemarivanje struke pri odabiru stručnog kadra doveli su do toga da Centar, kao kulturno-turistički proizvod, neće biti održiv, a trebao je biti temelj razvoja kulturnog turizma cijele destinacije.
„Upozoravamo i pozivamo gradonačelnicu Vodica“, naglašava Zanze, „da je krajnji rok za uspješno pozicioniranje ove ustanove na kulturnom i turističkom tržištu, a molimo je da zatomi stranačke interese pri zapošljavanju kadrova na mjestu voditelja Centra i da se okrene struci, a sve kako bi Centar, nakon značajnih uloženih sredstava, napokon počeo pridonositi brendiranju otoka Prvića kao turističke destinacije.“
Cilj Memorijalnog centra „Faust Vrančić“, stoji na kraju priopćenja, bio je naglašavati ekskluzivnost brenda Fausta Vrančića sa širim kontekstom, odnosno u podneblju u kojem je djelovao. Međutim, nažalost do današnjeg dana niti jedan od ciljeva nije postignut.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI