Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
SCENA
Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine

Povratak Jelle Biafre:
Dvostruki predsjednički kandidat i borac protiv NWO-a stiže u Zagreb

Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine

Nekadašnja noćna mora američkih cenzora vraća se u Hrvatsku s bendom The Guantanamo School of Medicine.

Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine

Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine

Pionir hard core poetike, osnivač zloglasnih i iznimno utjecajnih Dead Kennedys, govornik, političar, anarhist, apsolutna legenda punka i, iznad svega, borac za ljudska prava, zakazao je novi zagrebački koncert za 28. kolovoz u Vintage Industrial Baru.
Jello Biafra zadnji je put pred zagrebačkom publikom nastupio prije pet godina, u klubu Boogaloo. Bilo je to vrijeme masovnih prosvjeda u Varšavskoj, prvih afera s namještenim nogometnim utakmicama i tek pokrenutim pričama o golfu na Srđu. Ništa Jello o tome nije znao, ali sve mu je odavno bilo jasno – uvijek i za sve su krive pohlepne korporacije, kapitalizam, nepravda, Obama, Bush i ostali odličnici New World Ordera iliti Novog svjetskog poretka te svi oni koji ovaj svijet drže porobljenim.
Sve je to, te 2010. u Zagrebu, ovaj profesionalni buntovnik, koji je 1985. umalo završio u zatvoru zbog Gigerovih penisa na albumu “Frankenchrist”, glasno propovijedao, vrišteći u mikrofon. Bio je i ostao noćna mora američkih cenzora, a u inat njima dvaput ga je Zelena stranka kandidirala za predsjednika SAD-a.
The Guantanamo School of Medicine je prvi ”pravi” Biafrin bend od raspada Dead Kennedysa 1986. godine. Od raspuštanja Kennedysa, Jello Biafra potpuno se predao aktivizmu, “spoken word” turnejama i albumima, suradnjama s glazbenicima i bendovima poput Mojo Nixon, No Means No, Melvins, D.O.A… Radio je kao DJ, glumio u nekoliko filmova.
Cijena ulaznica za koncert skupine Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine u pretprodaji iznosi 80 kuna, na dan koncerta 100 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old shopu (Tratinska 18, Zagreb) i Vintage Industrialu (Savska 160, Zagreb).

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI