Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
POLITIKA
Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji  za novinare (Foto: Printscreen YouTube)

Milanović:
Nećemo prestati tražiti Salopeka

Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare (Foto: Printscreen YouTube)
Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji  za novinare (Foto: Printscreen YouTube)

Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare (Foto: Printscreen YouTube)

Premijer Zoran Milanović održao se u 17 sati u Banskim dvorima izvanrednu konferenciju za novinare zbog vijesti prema kojima takozvana Islamska država pogubila hrvatskog zatočenika Tomislava Salopeka.

– Nažalost moramo prekinuti tišinu. Moja dužnost je da hrvatskoj javnosti kažem ono što vidimo sve nas užasava ali da ne možemo sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da je to istina, ne znam ni hoćemo li moći slijedećih dana, no ono što vidimo izgleda grozno. Potvrdu možda nećemo imati ni idućih dana. Pozivam ljude da to ne dijele, da prizorima ne izlažu djecu,  da se od toga suzdrže zbog našeg društva i obitelji Salopek, kojoj smo stalno na raspolaganju, što god treba, a nećemo prestati kopati, tražiti do zadnjeg trenutka, dok postoji tračak nade – rekao je Milanović.

– Bojim se da se hrvatskom građaninu dogodilo ono što se događa građanima drugih država. Nalazimo se u slobodnom svijetu, događaju se nepredvidive stvari. Muž, otac, hranitelj obitelji, išao je zaraditi, prirodna, zdrava ambicija nažalost dovela ga je u ovakvu situaciju…

“Mi smo dobro organizirana država, stalno smo na oprezu, ali moramo u Hrvatskoj nastaviti živjeti normalno. Ovo je pokušaj nekih ljudi da razbiju naš način života. Kada nas to preuzme, neće biti dobro.”, odgovorio je Milanović na pitanje hoće li Hrvatska podići stupanj sigurnosti.

“Hrvatska neće sudjelovati u borbenim akcijama protiv tzv. Islamske države. Iz niza razloga. Prvi je zato što nemožemo, a drugi da se tim trebaju nositi neki drugi”

Potvrdio je da se pokušalo već danas potvrditi autentičnost fotografije navodnog ubojstva.

Cijelu konferenciju pogledajte na YouTubeu:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t6MQEh_IHN4

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI