Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
KULTURA
Zdenka Bilušić (Foto: sibenik.hr)

Zdenka Bilušić, nova predsjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika:
Moramo razvijati kulturni turizam

Zdenka Bilušić (Foto: sibenik.hr)

Dario Mikulandra odstupio je “iz osobnih razloga”, a Kulturno vijeće dobilo je novu čelnu osobu.

Zdenka Bilušić (Foto: sibenik.hr)

Zdenka Bilušić (Foto: sibenik.hr)

Članovi Kulturnog vijeća Grada Šibenika na danas održanoj sjednici prihvatili su ostavku dosadašnjeg predsjednika Darija Mikulandre, koju je podnio iz osobnih razloga. Nova predsjednica Kulturnog vijeća je Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za kulturu djece i mladih u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. Izabrana je jednoglasno, a dužnost će obnašati do kraja mandata ovog saziva Kulturnog vijeća.
– Žao mi je što do mog izbora za predsjedicu Kulturnog vijeća došlo u ovakvim okolnostima. No, kako bilo, ovo je jedno veliko priznanje i čast – rekla nam je Bilušić.
Podsjetimo, proteklog je tjedna utvrđeno da je Dario Mikulandra od sredine siječnja do kraja srpnja ove godine, s računa 29-godišnjeg klijenta u više navrata s računa podigao ukupno 138.787 kuna. Potpisivao se u njegovo ime i uzeo taj novac, a nakon što je policija počela istraživati taj slučaj, novac je banci vraćen, a bivši predsjednik Kulturnog vijeća dobio otkaz.
– U okvirima ovlasti Kulturnog vijeća, trebali bismo nastojati i dalje raditi na kulturnoj strategiji Šibenika, grada koji ima dugu kulturnu tradiciju. Trebali bismo raditi na razvijanju kulturnog turizma te nastaviti priču o Šibeniku kao gradu mladih – izjavila nam je Zdenka Bilušić, nakon današnje sjednica Vijeća.
Članovi Kulturnog vijeća predstavnici su kulturnih institucija Grada Šibenika, koje su i predlagatelji članova, savjetodavno su tijelo gradonačelnika, a biraju se na mandat od 4 godine.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI