Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
POLITIKA
Visoka policijska škola o Milijanu Brkiću (HDZ): Žalit ćemo se na ukidanje rješenja o plagiranju diplomskog rada

Visoka policijska škola o Milijanu Brkiću (HDZ):
Žalit ćemo se na ukidanje rješenja o plagiranju diplomskog rada

- Od prvog dana sam tvrdio da je moj diplomski izrađen na propisan i stručan način. Nikada nisam mijenjao stavove, uvijek sam isti i stojim iza svake svoje riječi - poručuje Brkić iz Frankfurta.

Milijan Brkić Vaso (Foto H. Pavić) (3)Predstavnici Visoke policijske škole najavili su žalbu na nepravomoćnu presudu kojom je zagrebački Upravni sud ukinuo rješenje te škole koja je zbog plagiranja poništila diplomski rad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, javlja HRT.

Milijan Brkić nadimka Vaso, glavni tajnik HDZ-a, čelnik HDZ-ova Izbornog stožera, bivši policajac i rukovoditelj u obavještajnim službama, tako još ne može biti siguran hoće li mu se priznati zvanje diplomiranog kriminalista.

Prepisao i tipfelere i gramatičke pogreške

Podsjetimo, revizija Visoke policijske škole je otkrila kako je veći dio Brkićeva diplomskog rada pod naslovom “Organizacijske razine MUP-a RH” iz 2011. prepisan je iz rada policijskog načelnika Stanka Tomića iz 2009. godine. Kako se doznaje, to im nije bio posebno zahtjevan posao, budući da su iz diplomskog rada kolege bili prepisani i tipfeleri i gramatičke pogreške.
Inače, sutkinja Upravnog suda Tamara Bogdanović obrazložila je presudu time što je Visoka policijska škola napravila proceduralnu pogrešku ‘jer je odluku kojem je Brkiću 18. ožujka 2014. poništen diplomski rad donio dekan, a ne stručno vijeće koje je to trebalo učiniti prema poslovniku donijetom krajem siječnja iste godine.’

Brkić iz Njemačke: Stojim iza svake svoje riječi

Kako ističe HRT, kazala je i da se “ovdje ne radi o osobito kompliciranom predmetu” te da je presudu donijela samo nakon desetak minuta sudske rasprave, isključivo zbog proceduralne pogreške, te da Visoka policijska škola ima pravo na žalbu Visokom upravnom sudu. Milijan Brkić je pak o današnjim zbivanjima u domovini za Hrvatski radio odgovorio – iz Frankfurta, i to hitro okrenuvši temu na ‘problem nezaposlenosti’ i ‘iseljavanja mladih iz domovine’.
– Od prvog dana sam tvrdio da je moj diplomski izrađen na propisan i stručan način. Nikada nisam mijenjao stavove, uvijek sam isti i stojim iza svake svoje riječi. Jednostavno ne želim komentirati sudsku odluku, ali sam generalno mišljenja da imamo puno bitnijih problema u našoj državi i da svi zajedno moramo energiju usmjeriti na rješavanju gorućih pitanja, a to je problem nezaposlenosti, problem poticanja gospodarstva, problem odlaska mladih, te zaustaviti njihovo iseljavanje i pronaći način da se vrate u domovinu – ustvrdio je Brkić (iz Njemačke).
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI