Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
SCENA
Cassandra Wilson

Velika Cassandra Wilson u nedjelju nastupa u Rovinju

Cassandra Wilson

Na Rovinj Jazz Festival u nedjelju, 12. srpnja, stiže dvostruka dobitnica Grammyja, američka jazz i pop vokalistica.

Cassandra Wilson

Cassandra Wilson

Cassandra Wilson će u Rovinju će nastupiti svega tri mjeseca od objave novog albuma „Coming Forth by Day“izdanog u povodu stogodišnjice rođenja svevremenske umjetnice Billie Holiday, koja je imala je veliki utjecaj na Cassandru Wilson.
„Coming Forth By Day“ donosi standarde koje je Cassandra Wilson otpjevala na jedinstveni način: „Strange Fruit“, „You Go To My Head“, „The Way You Look Tonight“… Album je producirao Nick Launay, poznat po suradnji s veličinama kao što su Nick Cave and The Bad Seeds i Arcade Fire, a društvo u studiju Cassandri su činili i drugi vrhunski glazbenici: bubnjar Thomas Wydler i basist Martyn Casey – članovi The Bad Seedsa, gitarist T Bone Burnett, saksofonist Robby Marshall, dok je gitarističke aranžmane skladao Van Dyke Parks.

 Veliko finale Rovinj Jazz Festivala bit će u znaku popularnog violončelističkog dvojca 2CELLOS, koji će u Rovinju će nastupiti 24. srpnja. Bit će to ujedno premijerno hrvatsko predstavljanje novog albuma „Celloverse“.
Ulaznice potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13, Branimir centar), na prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI