Neovisni novinarski portal
27.1.2022.
SCENA / UKRATKO
Uz svježu zelenu Krku, ispod zelenih krošnji – vječno zelene pjesme (evergreeni)

Uz svježu zelenu Krku, ispod zelenih krošnji – vječno zelene pjesme (evergreeni)

Plakat: 'Zvuci Krke - The sounds of river'

Plakat: ‘Zvuci Krke – The sounds of river’

Eto i treće glazbene večeri Zvuci Krke – The Sounds of the River koju priređuje Nacionalni park Krka: u nedjelju, 26. srpnja 2015. u 20 sati na Roškom slapu nastupaju Đani Stipaničev, Nera Gojanović Kljajić i Gordana Pavić na glasoviru.

Ovaj put će uz svježinu zelene rijeke Krke i zelene krošnje bujne vegetacije, zelena biti i glazba: biti će pjevane i svirane vječno zelene pjesme, tj. evergreeni.
– U intimnom okruženju Roškog slapa posjetitelji će moći uživati u večeri evergreena, talijanskih kancona i filmske glazbe u izvedbi Đanija Stipaničeva, jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača koji je tumačio brojne uloge u mjuziklima, održao mnoge koncerte u Hrvatskoj i u svijetu te pjevač koji na osobit način prezentira skladbe hrvatskih skladatelja – veli Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka.
Uz Đanija Stipaničeva nastupit će Nera Gojanović Kljajić, operna pjevačica, a oboje će zapjevati uz uz pratnju na glasoviru prof. Gordane Pavić, svestrane u izvođenju različitih vrsta skladbi te pijanistice koja istovremeno njeguje solistički i komorni izričaj, kažu u NP Krki.
Kao podsjetnik, evo i rasporeda održavanja sljedećih koncerata:
09.08.2015. 19 h, Pavao Mašić na orguljama i Martina Klarić, Visovac
20.08.2015. 20 h, Tedi Spalato, Roški slap
05.09.2015. 21 h, Koncert iznenađenja, gradska plaža Banj u Šibeniku
Inače, posebno je mnogima drago otići na Krkine koncerte zbog njihove kvalitete, iznimnog ambijenta, ali i zgodne činjenice kako je tamo gotovo sve besplatno: ulaz na koncerte i prijevoz iz Šibenika, a dobiju se i besplatne ulaznice za posjet lokalitetu Burnum i arheološkoj zbirci u Eko kampusu Puljane.
Za one koji žele doći autobusom organiziran je besplatan prijevoz autobusom:
18:30 Poljana (autobusno stajalište) u Šibeniku (bez daljnjih zaustavljana u Šibeniku) – Tromilja – Konjevrati – Drinovci – Roški slap
Povratak autobusa s Roškog slapa je u 22:30.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI