Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
KRONIKA 112 / POLITIKA / UKRATKO

Uhićena braća Mamić u Goričanima

Nakon što je USKOK zatražio istražni zatvor za braću Mamić, oni su ipak odlučili u pratnji odvjetnika iz Slovenije vratiti se u Zagreb. Na graničnom prijelazu Goričan policija ih je uhitila i privela na obavijesni razgovor...

Braća Zdravko i Zoran Mamić uhićeni su danas na granici s Mađarskom, u Goričanima, kada su ipak odlučili vratiti se u Zagreb nakon što je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. Odvedeni su u policiju,  a ubrzo potom u USKOK gdje će biti ispitani. A u međuvremenu, USKOK je povukao zahtjev za određivanje istražnog zatvora. O tome hoće li biti zadržani u pritvoru, odlučit će sudac istrage. Zanimljivo je da je GNK Dinamo prvi objavio informaciju o uhićenju njihova izvršnog predsjednika i sportskog direktora i trenera.

U međuvremenu, Županijski sud u Zagrebu odredio je produženje istražnog pritvora na mjesec dana za izvršnog direktora Dinama Damira Vrbanovića, koji se na prvi poziv policije vratio sa službenog puta u Munchenu u Zagreb, gdje su ga, u zračnoj luci Pleso dočekali policijski službenici i pripratili u USKOK.

Od petka u remetinačkom pritvoru je i sesvetski poreznik Milan Pernar kojega se tereti da je u suradnji s Mamićima i Vrbanovićem počinio kaznena djela kojima je počinjena šteta ne samo GNK Dinamo, koji je time oštećen za najmanje 117,8 milijuna kuna , nego i državnom proračunu, za bar 12,2 milijuna kuna neplaćenog poreza i prireza.

Tužiteljstvo Zdravka Mamića sumnjiči da je nezakonito iz kluba izvukao najmanje 52 milijuna kuna, a njegov brat Zoran tereti se za 38,1 milijun kuna nepripadajuće imovinske koristi.

Istraga je pokrenuta zbog sumnje da su Mamići i Vrbanović, uz pomoć poreznika Pernara, utajili porez, primali i davali mito, te zlorabili položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI