Neovisni novinarski portal
18.1.2021.
POLITIKA
Novootvoreni D-Resort (Foto: Tris/H. Pavić)

Turski investitori u Šibeniku otvorili hotel s pet zvjezdica:
‘Hrvatski problem nije birokracija!’

Novootvoreni D-Resort (Foto: Tris/H. Pavić)
D Resort (Foto H. Pavić) (1)

Šibenik je danas dobio novi hotel. Otvorila ga je turska Doğuş grupa, a hotel i druge investicije danas su na konferenciji za novinare predstavili predsjednik Uprave Hüsnü Akhan, Naci Başerdem, predsjednik Doguş Tourism grupe i Burak Baykan, regionalni direktor za Hrvatsku.

U Šibeniku je otvoren D – Resort hotel kategoriziran s najviših pet zvjezdica.  Hotel sa 69 luksuzno opremljenih soba i apartmana, te tri ekskluzivne vile u vlasništvu je turske Doğuş grupe, a smješten je u jedinoj hrvatskoj marini s pet sidara i jedinoj marini za superjahte u Hrvatskoj, s pogledom na stari Šibenik, kanal sv. Ante i šibensku luku. Ovim je, rekli su čelni ljudi tvrtke, Doğuş grupa obilježila završetak jednog uspješnog projekta u Hrvatskoj u koji je uložila ukupno 45 milijuna eura.

– Doğuş grupa prisutna je u Hrvatskoj već šest godina te je dosad uložila više od 300 milijuna eura u različite projekte, a zapošljava oko 350 zaposlenika, najvećim dijelom iz lokalne zajednice. Osim D-Marin Mandaline i D-Resorta u Šibeniku, Doğuş grupa također je vlasnik D-Marin Dalmacije u Sukošanu, najveće marine u regiji s kapacitetom od 1.200 vezova na moru te 600 na kopnu. Ova marina trenutno prolazi kroz postupak uređenja, s planom za otvaranje ekskluzivnog beach kluba sljedeće godine. D-Marin Borik u Zadru treća je marina Doğuş grupe u Hrvatskoj – rekao je  na konferenciji za novinare održanoj povodom otvaranja hotela Hüsnü Akhan, predsjednik Uprave, Doğuş grupe.

kk

Naci Başerdem, predsjednik Doguş Tourism grupe, predsjednik Uprave  Doguş grupe Hüsnü Akhan  i Burak Baykan, regionalni direktor za Hrvatsku (Foto: Tris/H. Pavić)

Doğuş grupa trenutno radi i na projektu hotela Maraska, koji će imati 120 soba i 80 apartmana i za koji je potpisan ugovor sa svjetski poznatim hotelskim lancem. Villa Dubrovnik, također je u vlasništvu Doğuş grupe, kao i 11 posto udjela u tvrtki ACI, čime je, iza države, najveći dioničar nacionalne nautičke kuće.

Turska tvrtka danas zapošljava oko 50.000 zaposlenika širom svijeta, a aktivna je u osam segmenata: financijskim uslugama, automobilskoj industriji, građevinarstvu, medijima, turizmu, nekretninama, energetskom sektoru te proizvodnji hrane i pića. Uz područja primarnog interesa, grupa svoj rast održava i novim investicijama u područja razvoja tehnologija te sport i zabavu.

D Resort (Foto H. Pavić) (5)

Novinari su turske biznismene pitali o problemima s birokracijom u Hrvatskoj. Oni su se na pitanje – nasmijali!
– U šest godina našeg rada u Hrvatskoj šest godina na konferencijama novinarima odgovaramo na ovo isto pitanje, imamo li problema s hrvatskom birokracijom. Aktivni smo u mnogo zemlja od kojih je većina u ovoj regiji, a što se tiče birokracije, susrećemo se s njom i u Turskoj, u Grčkoj i svim ostalim zemljama. Naše iskustvo u Hrvatskoj je da ovdje nije gore nego u drugim zemljama u koje smo ulagali. Jedina razlika je što se u Hrvatskoj to stalno i previše naglašava – rekao je Burak Baykan, regionalni direktor tvrtke.

D Resort (Foto H. Pavić) (3)

Pohvalio se da su uspjeli dobiti sve dozvole za ovaj hotel u manje od godinu dana, uporabnu dozvolu i kategorizaciju nisu čekali ni mjesecima ni tjednima, nego samo nekoliko dana. –  U drugim državama u kojima smo investirali država te investicije predstavlja kao uspjeh, a jedino se u hrvatskoj na njih gleda kao nešto pogrešno. Stoga smatramo da u Hrvatskoj birokracija nije problem – rekao je Baykan.
– Mi koji imamo iskustvo poslovanja u 27 zemalja, ne samo u turizmu već i uraznim uslugama financijskom sektoru, građevini, hrani i piću… možemo tvrditi da je Hrvatska jedna od najboljih zemalja po suradnji vlasti, bilo državnih bilo lokalnih, i zato im zahvaljujem –  dodao je Hüsnü Akhan, predsjednik Uprave, Doğuş grupe.

Hotel je već primio prve goste, a svečano otvaranje, na kojem će biti i hrvatski premijer Zoran Milanović i ministar turizma Darko Lorencin, sprema se za večeras.

D Resort (Foto H. Pavić) (6)

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI