Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Printscreen YouTube

Tko je nacrtao svastiku? Policija objavila videozapis dvojca koji preskače ogradu

Printscreen YouTube
Printscreen YouTube

FOTO: MUP – Printscreen YouTube

Policija već duže od mjesec dana ne uspijeva pronaći ‘umjetnike’ koji su uoči utakmice Hrvatska – Italija nacrtali nacistički simbol na travnjaku Poljuda, pa je danas objavljena snimka stadionskog video nadzora na kojoj se vide dvojica muškaraca s kapuljačama kako preskaču ogradu i prenose rekvizite.

– Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja 2015., kada je na travnjaku nogometnog stadiona “Poljud” u Splitu uočen simbol svastike, objavljujemo videozapis, koji je snimljen u noći 8/9. lipnja 2015. godini. Na snimci se nalaze dvije nepoznate osobe, koje dovodimo u vezu s navedenim događajem.

Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu osoba sa snimke, odnosno raspolažu informacijama o počiniteljima ovog kaznenog djela, da o tome obavijeste Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr – stoji u poruci policije objavljenoj uz nekvalitetnu, mutnu snimku koja je dvojicu muškaraca uhvatila kako preskaču ogradu i nose neke predmete.

Istražitelji i dalje intenzivno rade na pronalaženju počinitelja koji su crtanjem svastike osramotili i Split i Hrvatsku, a nogometnu reprezentaciju doveli pred diskvalifikaciju iz daljnjeg natjecanja. S obzirom na to kakva se ekipa u Hrvatskoj skuplja oko nogometa, bilo da samo navija ili predvodi klubove i nogometni savez, osumnjičenih je mnogo i policija obavlja vrlo, vrlo neugodan posao.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI