Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
KRONIKA 112 / Sport
Sveto ime Dinamo i utaja poreza: USKOK za vratom braće Mamić

Sveto ime Dinamo i utaja poreza:
USKOK za vratom braće Mamić

mamic_nu2

Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave – objavio je jutros Uskok (POVEZNICA)

Policija temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražuje kuće i stanove braće Zdravka i Zorana Mamića, a pretresaju se prostorije Dinama. Istragom su, javljaju hrvatski mediji, osim braće Mamić obuhvaćeni još i Damir Vrbanović, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i bivši višegodišnji direktor Dinama, kao i neimenovani djelatnik Porezne uprave. Braća Mamić su u Sloveniji na pripremama Dinama,  a spekulira se da im prijeti uhićenje čim se vrate u Hrvatsku.

Odmah se priopćenjem javnosti obratio GNK Dinamo, odnosno inkrimirana braća Zdravko i Zoran.

– Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću, izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata – napisali su Zdrako i Zoran Mamić (POVEZNICA), ne spominjući najavu mogućeg uhićenja.

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI