Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
POLITIKA
SDP: Ne postoji paralela između odlaska Daria Mikulandre i Joška Šupe iz Zagrebačke banke

SDP:
Ne postoji paralela između odlaska Daria Mikulandre i Joška Šupe iz Zagrebačke banke

Konferencija za novinare SDP-a - Ivan Rajić, Joško Šupe i Franko Vidović (Foto H. pavić) (1)

Čelnici šibenskog  SDP-a,  Franko Vidović, Joško Šupe i Ivan Rajić, prozvali su danas s konferencije za novinare gradonačelnika Željka Burića za uspavljivanje i stagnaciju Šibenika, kao i za skandal s čelnim čovjekom Kulturnog vijeća Grada Šibenika Dariom Mikulandom koji je odstupio s dužnosti nakon kaznene prijave zbog malverzacija s novcem klijenata u Zagrebačkoj banci.

– Na djelu je stagnacija na svim područjima.  Ta stagnacija nije došla sama po sebi, jer iza prethodne vlasti ostao je dovoljan broj projekata koji su se kroz prve dvije godine nove vlasti i odvijali. Takav naslijeđeni projekt je vrtić Jamnjak, plaža Banj, Sveti Mihovil, tvrđava Barone itd. Ono što je kod ove vlasti vidljivo je da nema ideje što i kako dalje, a nema ideje zahvaljujući kadrovima za koje je direktno odgovoran gradonačelnik. Članove Kulturnog vijeća predlaže gradonačelnik, a članovi kulturnog vijeća između sebe biraju predsjednika. Predsjednika su izabrali onakvog kakvog jesu, koji je pokazao svoju potpunu nekompetenciju prošle godine na otvaranju MDF-a, i osramotio cijeli grad, a ovo što je napravio sad je i kazneno djelo. I to je direktno gradonačelnikova odgovornost, jer on je taj koji je imenovao te ljude. A gradskoj pročelnici za financije želim brzo ozdravljenje, ukoliko su zaista zdravstveni razlozi pravi razlozi njenog odlaska – rekao je Franko Vidović.
– Vidim što rade zamjenici gradonačelnika koji iskaču u prvi plan s nekakvim svojim projektima koji su kvaziprojekti, jer asfaltiranje ulice od sto ili dvjesto metara doista nije bogznakakav projekt, već je stvar koja se rutinski odvija unutar gradske uprave, unutar odjela za komunalno uređenje – nastavio je Vidović.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Franko Vidović (Foto: H. Pavić)

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Franko Vidović (Foto: H. Pavić)

– Direktna gradonačelnikova odgovornost za izbor članova Kulturnog vijeća je neupitna. Onako kako kadrovira, takvi su mu rezultati rada. Gotovo pa nikakvi. Financije su u problemu, ova gradska vlast nema ideju što i kako s gradom. Nigdje u turističkoj sezoni nema manje ljudi nego u Šibeniku. Mi smo jedini grad u kojem je usred ljeta u 23.30 sve zatvoreno. Šibenik su uspavali. Šibenik je usred sezone uspavan grad i unatoč rastu broja turista u čitavoj zemlji, naša županija bilježi negativne rezultate – rekao je Vidović, ocijenivši da sadašnji gradonačelnik Burić osim lijepih riječi i lijepih slika, gradu ne daje ništa.

S obzirom da već godinama u gradu kruži priča da je i Joško Šupe prije nekoliko godina pod sličnim okolnostima otišao iz Zagrebačke banke kao i Dario Mikulandra kojeg danas proziva, novinari su tražili da razjasni okolnosti pod kojima je napustio banku.

– Sve to što govore je na razini kavanskih priča, tu nema nikakve priče. Karijeru sam nakon Zagrebačke banke nastavio radeći dalje u Erste banci, nakon mjesec dana pauze – rekao je Šupe, nakon čega mu je u zaštitu stao i Vidović.

– Povlačenje paralele ne stoji. Kad netko dobije otkaz zbog nediscipline, poput kašnjenja na posao, nije isto kao kad je protiv nekoga pokrenuta kaznena prijava pa zbog toga dobije otkaz. To definitivno nije isto, nije isto kao kad u prometu, što se meni dogodilo, padnete s motora ili kad izazovete nesreću u kojoj strada pet ili deset ljudi. To nije isto- ustrajao je Vidović. Novinari su inzistirali na preciznom odgovoru, pa su Šupu pitali je li dobio otkaz zbog kašnjenja na posao.

Joško Šupe, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Šibenika (Foto: Tris/H. Pavić)

Joško Šupe, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Šibenika (Foto: Tris/H. Pavić)

– U banci postoje planovi, procedure, pravila ponašanja. U banci je došlo do promjene vlasnika, do promjene upravljačke strukture i htjeli su druge ljude. To vam je jednostavno bilo rezultat toga. Neispunjavanje plana. Imate plan, ukoliko ga ne ispunite, morate otići. Imate šefa, upravljačku strukturu i ukoliko se ne uklapate, isto tako morate otići. Vrlo jednostavno. Dobio sam sporazumni otkaz ugovora o radu, nakon čega sam nastavio raditi u Erste banci. Može se nagađati koliko hoće – rekao je Šupe.
– Bio je šef poslovnice, nije ispunio plan i trebao je otići. Vrlo jednostavno i kraj priče – dodao je Vidović naglašavajući kako stoji iza Šupe i tvrdi da u priči nema istine.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI