Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
EKOLOGIJA / UKRATKO
S.O.S. za Jadran, dan nakon Dana akcije: Ovo je tek početak građanske borbe za Jadran

S.O.S. za Jadran, dan nakon Dana akcije:
Ovo je tek početak građanske borbe za Jadran

Nakon jučerašnjeg Dana akcije S.O.S. za Jadran, iz koalicije udruga šalju priopćenje naslovljeno: Građani digli glas protiv bušenja Jadrana zbog nafte! U nastavku je cjelovito priopćenje i poveznica na galeriju fotografija s akcije iz raznih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva:

U subotu, 11. srpnja 2015., građanke i građani u više od dvadeset gradova i otoka organizirali su akcije protiv istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu. Poručili su Vladi RH da odustane od potpisivanja ugovora štetnih za Jadran, građane i državu.
Dan akcije kojeg je pokrenula koalicija okolišnih udruga S.O.S. za Jadran uspio je te je pokazao kako protivljenje bušenju Jadrana zbog nafte širom Hrvatske sve više raste.
Građani i građanke poručili su kako su itekako spremni angažirati se u borbi protiv ovog štetnog projekta te preuzeti odgovornost za zaštitu Jadranskog mora, pošto ni Vlada ni Sabor to nisu u stanju učiniti.
Vlada se priprema na potpisivanje ugovora s naftnim kompanijama do kraja srpnja, no ovo je tek početak građanske borbe za očuvanje Jadranskog mora od naftnog zagađenja.
Pogledajte fotogaleriju s dana akcije – od Opatije, Zagreba do Dubrovnika građanke i građani rekli su NE nafti.
Link: https://www.flickr.com/photos/132409808@N06/sets/72157655757228592
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI