Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
KULTURA / UKRATKO
Na Krapanjskoj regati 34 veslačice i devet gajeta

Na Krapanjskoj regati 34 veslačice i devet gajeta

Krapanj - Milena Mratinić i Maja Curavić najavljuju regatu u ženskom veslanju (Foto H. Pavić) (3)

Društvo za unaprijeđenje Krapnja i TZ Krapanj-Brodarica najavljuju 4. po redu Regatu ženskom veslanju koja se, u sklopu manifestacije ‘U susret Gospi od Anđela 2015, održava na Krapnju 1. kolovoza s početkom u 20 sati.

– Krapanj je najniži naseljeni otok na hrvatskom Jadranu, poznat po spugama i ronilaštvu, no težak život krapanjskih žena koje su uzdržavale polja, vrtle, kuću i obitelj, poznat je samo Krapljanima. Upravo Regatom u ženskom veslanju želimo skrenuti pozornost šire javnosti na tu ženu, Krapanjku, koja je ustajala u dva sata ujutro, veslala u polje u Jadrtovcu, Grebaštici, Donjem polju…, kopala, veslala natrag kući gdje su je čakala djeca, kućni poslovi, vrtli… – rekla je na najavnoj konferenciji za novinare Milena Mratinić iz Društva za unaprijeđenje Krapnja.

Ove godine u regati sudjeluje devet gajeta s 34 veslačice, među kojima su i dvije posade s otoka Murtera, iz Betine i Murtera. Najstarija gajeta koja će sudjelovati ima 139 godina, a najstarija veslačica 80. Osim regate koja starta u 20.00 sati, Krapljani priređuju i bogat kulturno-zabavni program. Posljednji brod prije starta regate iz Brodarice za Krapanj kreće u 19.30 sati, a linija će se održavati sve do kasno u noć.

Krapanj - Milena Mratinić i Maja Curavić najavljuju regatu u ženskom veslanju (Foto H. Pavić) (4)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI