Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
KULTURA
Roger Tapias (Foto: rogertapias.jimdo.com))

Musica Appassionata:
Šest koncerata vrhunskih klasičnih glazbenika

Roger Tapias (Foto: rogertapias.jimdo.com))

Festival Musica Appassionata u Šibeniku počinje 15. srpnja, a traje do 11. kolovoza.

Roger Tapias (Foto: rogertapias.jimdo.com))

Roger Tapias (Foto: rogertapias.jimdo.com))

Osmi po redu festival klasične glazbe Musica Appassionata u Šibeniku, posvećen šibenskom opernom pjevaču Nevenu Belamariću, svečano će biti otvoren 15. srpnja u klaustaru samostana i crkve sv. Frane, koncertom Hrvatskog baroknog ansambla.
– Festival Musica Appassionata filter je umjetnosti u Šibeniku, koji će pod svoje okrilje primiti istinsku, pravu umjetnost, na radost svih onih koji umjetnost žive i štuju – rekla nam je umjetnička direktorica festivala Nera Gojanović Kljajić.
Musica Appassionata do 11. će kolovoza Šibenčanima donijeti šest koncerata. Nakon spomenutog otvorenja, u crkvi Gospe van grada, 21. srpnja, nastupit će gitarist Srđan Bulat, a četiri dana kasnije, 25. srpnja, u Sokolarskom centru u šibenskoj Dubravi, biti će održan koncert Musica Viva. Španjolski gitarist Roger Tapias na rasporedu je 31. srpnja u Galeriji sv. Krševana, dok će Cantus Ansambl – puhački orkestar zasvirati 3. kolovoza u klaustaru samostana i crkve sv. Frane. Svi koncerti započinju u 21 sat.
Svečano zatvaranje festivala predviđeno je za 11. kolovoza u Muzeju grada Šibenika, gdje će se održati program Opera gala, na kojem će nastupiti Marijana Prohaska (sopran), Martina Klarić (sporan), Nera Gojanović Kljajić (mezzosporan), Krešimir Stražanac (bas-bariton) i Gordana Pavić (klavir).
– Vjerujem da će zaljubljenici u glazbu, kao i svijh prijašnjih godina, u velikom broju pohoditi ovogodišnje koncerte. Meni je jako drago da se festival disperzira, da se događa po raznim lokacijama u gradu i izvan njega, da smo tematski i programski raznoliki te da imamo što ponuditi i našim stalnim posjetiteljima, ali i turistima – kaže Gojanović Kljajić.
Musica Appassionata će biti održana u organizaciji HNK u Šibeniku, a pod pokroviteljskom Ministarstva kulture, Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, Šibenske biskupije, Muzeja grada Šibenika, Sokolarskog centra, Galerija sv. Krševana i samostana sv. Frane.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI