Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
POLITIKA
Koordinator SDP-a za IX izbornu jedinicu Ivan Klarin (Foto: Arhiv Trisa)

Klarin:
Premijer ne mora lijepiti pločice da bi dokazao da Vlada podržava završetak crkve

Koordinator SDP-a za IX izbornu jedinicu Ivan Klarin (Foto: Arhiv Trisa)

Ivan Klarin (Foto H. Pavić) (1)Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin s današnje konferencije za novinare odbacio je tvrdnje kninske gradonačelnice Josipe Rimac o tome kako Vlada RH zanemaruje Knin i proslavu 20. obljetnice Oluje u ovom gradu.

– Zoran Milanović kada nešto radi ne voli veliku pompu i slikanje. On nije političar koji će zalijepiti dvije pločice da bi time dokazao da Vlada podržava završetak crkve – rekao je Ivan Klarin i podsjetio da je Vlada RH izdvojila deset milijuna kuna da bi se Crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta završila do 20. obljetnice Oluje.

Klarin iznio i podatak da je Vlada ove godine izdvojila ukupno 35 milijuna kuna za projekte koji su usko vezani za proslavu Oluje. U taj iznos ubrojeno je 15 milijuna kuna za uređenje Tomislavove ulice koja će biti otvorena 1. kolovoza, 2,5 milijuna kuna za dug koji je ostao od gradnje spomenika Oluji, Ministarstvo kulture pokrilo je dvije trećine troškova Muzeja Oluje…

– Za ovako važnu obljetnicu mi u SDP-u ne želimo raditi podjele jer smatramo da je blistava pobjeda u Domovinskom ratu pobjeda svih naših građana bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali – rekao je Klarin.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI