Neovisni novinarski portal
24.1.2022.
POLITIKA
Karamarko u Vodicama: ‘SDP-ovci se natječu tko će dr. Tuđmanu naći bolji trg’

Karamarko u Vodicama:
‘SDP-ovci se natječu tko će dr. Tuđmanu naći bolji trg’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (Foto: Tris/H. Pavić)

Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za 11., iseljeničku izbornu jedinicu održana je danas i u Vodicama, gdje je pred stotinjak stranačkih čelnika i iseljenika istaknuto kako je ‘povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske jedan je od prioriteta buduće vlade kojom će predsjedati predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko’.

– HDZ ima odgovor na najteža pitanja, ima vizionara, čovjeka koji je spreman upustiti se u borbu s najtežim problemima koje imamo danas u našoj domovini, a to je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice – najavljen je Tomislav Karamarko koji je u 43 minutnom govoru najavio povratak stranke na vlast. Karamarko je kritizirao aktualnu vladu zbog teške situacije u kojoj se nalazi Hrvatska danas, ali i za kopiranje HDZ-ovih ideja, od Pelješkog mosta, stava prema lokalnoj samoupravi, dr. Franji Tuđmanu…
– Imao sam neki dan osjećaj da čitam svoje izjave stare dvije i pol, tri godine. Očito našom retorikom pokušavaju zavarati nešto poštenih ljudi, glasača da im daju povjerenje i da realiziraju još jedan mandat, da nas zaduže za slijedećih 200 milijardi da bi opstali. Što su sve govorili o dr. Tuđmanu, a danas se natječu tko će naći bolji trg u Zagrebu da mu daju ime po dr. Tuđmanu – rekao je Karamarko, ustvrdivši kako su SDP-u lajtmotiv i refren u ove i tri i pol godine samo laž i prevara.

'Mi ćeo služiti narodu' (Foto: Tris/H. Pavić)

‘Mi ćemo služiti narodu’ (Foto: Tris/H. Pavić)

 

Karamarko je istaknuo kako su se sve dosadašnje hrvatske vlade do sada zadužile za ukupno 212 milijardi kuna, a ova posljednja u samo 3,5 godine skoro sto milijardi.
– Sto milijardi nas koštate, a što ste nam dali? Sto tisuća iseljenih Hrvata, skoro 200.000 ugašenih radnih mjesta. Preskupi ste gospodo, doista je vrijeme da odete, jer hrvatskom narodu samo činite štetu – poručio je Karamarko.
Ustvrdio je da je HDZ spreman preuzeti vlast, ali da oni ovaj put neće vladati, nego služiti hrvatskom narodu.

‘Gadi mi se riječ vlast’

–  Ono što je dobro je i ono što nam daje veliku prednost prije izbora i kampanje jest to da smo svjesni situacije u našoj zemlji i da smo se za dolazak na vlast pripremali 2,5 godine. Ni jedna druga opozicija u Hrvatskoj se nije ovako pripremala za vlast. Jer mi smo shvatili koja će nas odgovornost čekati, shvatili smo da doći na vlast ne znači sjesti u nekakav dobar auto, imati tjelohranitelje, ne znači imati privilegije. Doći na vlast, a gadi mi se riječ vlast, moram priznati, znači služiti i tu je bitna razlika. Mi želimo služiti svome narodu. Ako dođeš služiti svome narodu i dođeš u poziciju preuzeti odgovornost za sudbinu naroda, moraš biti spreman za to – rekao je Karamarko.

HDZ - Klauzura u Vodicama (Foto H. Pavić) (2)

– Ne možeš doći na vlast s rukama u džepovima i pokazivati mišiće. I reći ‘mi imamo policiju, Uskok, DORH, Poreznu upravu, tko nam šta može, sve protivnike ćemo srediti’ – rekao je predsjednik HDZ-a i još jednom Poreznu upravu ocijenio kao jedan od najrepresivnijih aparata danas u Hrvatskoj.

– Preko Porezne uprave sve mogu napraviti. Svi oni koji su politički nepoćudni mogu biti na udaru Porezne uprave –  istaknuo je.

Klauzura (Foto: Tris/H. Pavić)

Klauzura – ovaj put bez biste dr. Franje Tuđmana (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI